Για τα αιολικά πάρκα στο Βέρμιο (άποψη)


ΔΤ από "Οικολογική Ομάδα Βέροιας": Ο λόγος  για το «αιολικό πάρκο», που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, στο Βέρμιον.

Ασφαλώς και υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία μεταξύ των πολλών άλλων προβλέπει ότι «Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη ή διάθεση στερεών αποβλήτων σε ιδιωτικούς ή Δημόσιους χώρους».

Ασφαλώς και εγκρίθηκαν τριάντα δυο προαπαιτούμενα από πολλές υπηρεσίες.

Ασφαλώς και ενημερώθηκαν εγγράφως δέκα τέσσερις κρατικές υπηρεσίες πριν ξεκινήσουν τα έργα.

Ασφαλώς και μας ενημέρωσαν «σφαιρικά» λαλίστατοι επιστήμονες και στο Δημοτικό Συμβούλιο περί αειφόρου ανάπτυξης, ανανεώσιμης ενέργειας, διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κλιματικής αλλαγής, προστασίας του περιβάλλοντος και αναγκαίων επενδύσεων.

Ασφαλώς και ξεναγήθηκαν στον χώρο των ανεμογεννητριών οι τοπικοί και όχι μόνον άρχοντες και θαύμασαν που η επένδυση έπιασε τόπο.

Ασφαλώς και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, γαλαντόμοι, προσφέρθηκαν δια του Γενικού Διευθυντή του έργου, για δημιουργία σειράς, παρακαλώ, μικρών περιβαλλοντικών πάρκων που θα υποδεχθούν μαθητές για εκπαιδευτικές δράσεις, όπως επίσης  και αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων με τεχνική υφή, στην ευρύτερη περιοχή της Καστανιάς.

Κι ενώ ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά γεγονότα, πως βρέθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες διάφορων στερεών απορριμμάτων από το αιολικό «πάρκο» του Βερμίου, πρόκειται για φορτηγά, πενήντα μέτρα από την κοίτη του Αλιάκμονα; Ποιος άδειασε δηλαδή, φορτηγά με ότι σκουπίδια μαζεύτηκαν από κει πάνω, δίπλα στο ποτάμι μας;

Μπορεί κάποιος από οποιαδήποτε Υπηρεσία να μας ενημερώσει; Μπορεί ο υπεύθυνος του έργου, που αναγκαστικά ορίστηκε από την μητρική εταιρία να μας διαφωτίσει; Μπορεί κάποιος πρόεδρος μόνιμων επιτροπών (πχ ΡΑΕ), ποιος ελέγχει ποιόν, κάθε πότε και με ποιους τρόπους;

Μπορεί κάποιοι ιδιώτες και κάποια πολιτική να κάνουν δουλειές με την δική μας τσέπη και πληρώνουμε όλοι, το ηλεκτρικό ρεύμα καραβίσιο.

Δυστυχώς, ακόμη μια φορά «επενδυτές» της αλλοδαπής, άρπαξαν και τον παραγωγικό αέρα μας και μείναμε όλοι εμείς με τον κοπανιστό. Δυστυχώς, πρόσφεραν καθρεφτάκια σε απερίγραπτους τοπικούς άρχοντες, σαν τους Αφρικανούς φίλαρχους πολλά χρόνια πρίν.

Συνεχίζεται.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο