Για τον Μίκη Θεοδωράκη (άρθρο)


ΑΡΘΡΟ: Πληροφορήθηκα σήμερα  την επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, ως αντίδραση στην συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα. Τον κατηγορούν ότι κατάληξε στον εθνικό βούρκο με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ υποτιμώνται γενικότερα οι ζωές όλων.

Αλήθεια μήπως ο Μίκης παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δεν τα κατήγγειλε όλα αυτά πολύ σθεναρότερα από τους περισσότερους και νεότερους; Είμαι σίγουρος ότι αν οι σωματικές του δυνάμεις το επέτρεπαν θα έκανε πολλά περισσότερα από όλους μας. Άλλωστε τις δικές του μάχες τις έδωσε όταν οι συνθήκες ήταν πιο άγριες και όλα τα πλάκωνε η φοβέρα και η σκλαβιά. Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για το ότι δεν ήταν μαχητής εδώ και εβδομήντα χρόνια, ούτε να τον σπιλώσει, πολύ περισσότερο να τον εκφοβίσει. Αυτόν που δεν φοβήθηκε τότε που το παρακράτος μπορούσε ατιμώρητα να δολοφονεί και να εκφοβίζει, αυτόν που έβγαινε μπροστά στους αγώνες και με το όνομα του και όχι κρυπτόμενος. 

Αυτός λοιπόν έχει το δικαίωμα όπως και όλοι όσοι αισθάνονται ότι πρέπει να υπερασπιστούν το δίκαιο της πατρίδας μακριά από εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες να εκφράσει την άποψη του. Έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να το κάνει, πέρα από όλους τους άλλους λόγους και για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί οι σημαντικοί άνθρωποι σαν τον Μίκη πρέπει να βγαίνουν μπροστά όταν τους χρειάζεται η πατρίδα. 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο