Νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ και νότες αισιοδοξίας για... σωτηρία


Να γίνει να μην γίνει ήταν όλη την εβδομάδα που πέρασε ο αγώνας της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Παναιγιάλειο, εξαιτίας του ότι δεν είχε ρεύμα το Δημοτικό στάδιο, αλλά και της απεργίας των παικτών της για ωφελούμενα μηνών.

Τελικά αφού τακτοποιήθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του διακανονισμού στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να επανασυνδεθεί  το ρεύμα και λύθηκε η απεργία των παικτών οι οποίοι «άναψαν το πράσινο φως» και δέχθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή να αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι, αυτό έγινε παρουσία περίπου 250 φιλάθλων, αριθμός πολύ κατώτερος από αυτόν που προσδοκούσε η άτυπη επιτροπή σωτηρίας.

Όλα αυτά υπό την σκιά της οριστικής αφαίρεσης τριών βαθμών από την βαθμολογία, εξαιτίας των κακών χειρισμών των ανθρώπων που ανέλαβαν να τακτοποιήσουν το θέμα του πρώην ποδοσφαιριστή Τομάς, στον οποίο δεν κατέβαλαν το ποσό που του επιδικάστηκε πρωτόδικα και μάλιστα δεν προχώρησαν σε διακανονισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής,ώστε να κερδίσει η ΠΑΕ χρόνο.

Τελικά σήμερα η «Βασίλισσα» πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο με τη νίκη της 3-1 επί του Παναιγιαλείου και μάλιστα με ανατροπή, ένα τρίποντο το οποίο δίνει μία νώτα αισιοδοξίας στην προσπάθεια που κλήθηκε να κάνει η επιτροπή σωτηρίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναιγιάλειο, γκολ «χάρισμα» από τον Δόρη που στο 2΄έκανε τραγικό λάθος στο γύρισμα της μπάλας στον τερματοφύλακά του, στην φάση μπήκε ο Τιμούρ ο οποίος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του0-1.

Η ψυχρολουσία από το γρήγορο αυτό τέρμα είχε αρνητική επίδραση στους γηπεδούχους, που δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν, αν και έχουν την όρεξη και στο μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο, να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν.

Όμως από μία στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ που εκτέλεσε από αριστερά ο Λίταινας, ο Ρούνει πήρε την κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, όπου ο προωθημένος Δαμιανάκης με κεφαλιά νίκησε τον Τσαπαλό και ισοφάρισε σε 1-1.

Αυτό το γκολ «έλυσε τα πόδια» των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ οι οποίοι κυκλοφορούν πλέον καλύτερα τη μπάλα και στο 34΄με ένα σουτ του Ρούνει έξω από την περιοχή, λίγο έλειψε να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Μπαστιάνου που πήρε την θέση του Γιαμόα στο δεξί άκρο της επίθεσης, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα για τους Βεροιώτες. Βγαίνουν πιο γρήγορα στην επίθεση και ο νεοεισελθόν με την καλή τεχνική πουδιαθέτει και τις ατομικές του ενέργειες, δίνει άλλον αέρα στην ομάδα του, η οποία περιορίζει τον αντίπαλό της σχεδόν στο μισό γήπεδο, Αφού στο 50΄απειλεί με συρτό σουτ του Κοζάκη που ο Τσαπαλός αποκρούει σε κόρνερ, ο Μπλέτσας στο 59΄με βολίδα από το ύψος του πέναλτι , ξετινάζει τα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων, δίνοντας το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του.

Η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Γκούμα στο 64΄, αφήνει με παίκτη λιγότερο τον Παναιγιάλειο και κάνει πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων. Ο περίτεχνος συνδυασμός  στην φάση του 73΄τριών παικτών της «Βασίλισσας» με αποδέκτη της μπάλας τον Μπαστιάνο και η πλαγιοκόπηση του Αρκάδα με την πάσα ακριβείας προς τον Ρούνει, ήταν αυτά που έφεραν το τρίτο τέρμα , αφού ο Γραμματίκας πριν η μπάλα πάει στον Καμερουνέζο, στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Με το 3-1 στο ενεργητικό της η ΒΕΡΟΙΑ ρίχνει στροφές και βλέποντας πως οι Αιγιαλιώτες το πήραν απόφαση πως δεν μπορούν να φέρουν τούμπα το σκορ και είναι ακίνδυνοι, παγώνει το παιχνίδι και προσπαθεί στο τελευταίο 10λεπτο με κάποια σουτ και ατομικές ενέργειες να φθάσει σο τέταρτο τέρμα της, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Το μόνο αξιόλογο μέχρι την λήξη ήταν η φάση στο 87΄, με την οποία η αριθμητική υπεροχή για τις δύο ομάδες έρχεται στα ίσια, λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρταςτου Δόρη για καθυστέρηση  στην αλλαγή του.


Κίτρινες: 40' Δόρης - 40' Γκούμας

Κόκκινες: 88' Δόρης - 64' Γκούμας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Γιαγκιόζης, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Λάσκαρης, Μπλέτσας, Λαζόπουλος (80’ Οφέι) , Δόρης, Λίταινας, Γιαμόα (46’ Μπαστιάνος), Βανκεβάι (90’ Μέξης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Γραμματίκας (80’ Τσάινα), Βλάχος, Μηλιώτης, Σμίλτος (55’ Τζένετ), Πολινιάδης (70’ Χαρίτος), Αγιούποφ, Γαβριηλίδης, Γκούμας, Σκαρτσίλας, Σταματής.

Περισσότερα στο kerkidasport.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο