Ο Εμπορικός Ακόλουθος της Τουρκίας Mehmet Serkan Burali στο Επιμελητήριο Ημαθίας


ΔΤ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/2/2018 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας  μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας κου Μπίκα Γεώργιου και μελών της Διοικητικής Επιτροπής με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Τουρκικής Δημοκρατίας κο Mehmet Serkan Burali. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών με τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές.

Ο Εμπορικός Ακόλουθος αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που υπάρχει από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σόκε (Söke) για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Ημαθίας, η υπογραφή του οποίου θα ενισχύσει τις σχέσεις των δύο Επιμελητηρίων αλλά και των δύο χωρών γενικότερα. Ο κος Μπίκας διαβεβαίωσε τον εμπορικό ακόλουθο ότι η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου ασφαλώς θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή και επιθυμεί τη συνεργασία και με άλλα Επιμελητήρια της Τουρκίας.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας προσκλήθηκε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των πρωθυπουργών στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες από την Τουρκία, στο Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στις 16 Μαρτίου στην Κομοτηνή με κρατική συμμετοχή και από την Τουρκία και από την Ελλάδα και τέλος, στην αποστολή που θα πραγματοποιήσουν 12 Πρόεδροι Αγροτικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας στη Βόρεια Ελλάδα για να επισκεφτούν αγροτικές περιοχές και αγροτικές επιχειρήσεις και να γνωρίσουν την τρόπο λειτουργίας τους και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία. Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Ημαθίας ευχαρίστησε για τις προσκλήσεις αυτές, διαβεβαίωσε για την υποστήριξη και τη βοήθεια που θα προσφέρει το Επιμελητήριο Ημαθίας και ενημέρωσε ότι στην επιτυχία των δράσεων θα συνδράμει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που θα συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την υπόσχεση ότι και το Επιμελητήριο Ημαθίας αλλά και ο Εμπορικός Ακόλουθος θα εργαστούν προς όφελος των επιχειρηματιών και των δύο χωρών, με την κοινή διαπίστωση ότι είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς από αυτά που τους χωρίζουν, ο Πρόεδρος κος Μπίκας χάρισε μια αναμνηστική λάρνακα του Φιλίππου Β΄ στον εμπορικό ακόλουθο και αυτός με τη σειρά του προσέφερε τα δικά του δώρα στον Πρόεδρο.

Ο κος Μπίκας, με την ιδιότητά του ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ημαθία, παρέθεσε στη συνέχεια γεύμα προς τιμή του Εμπορικού Ακόλουθου κου Mehmet Serkan Burali. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο