"Στα Βήματα του Απ. Παύλου": Συνεργασία των Μητροπόλεων Βεροίας - Κίτρους και Π.Ε. Πιερίας


Το Σάββατο 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Βέροια συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, με θέμα την υλοποίηση Πολιτιστικής Διαδρομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου». 

Η δράση αφορά τη δικτύωση πόλεων και τόπων, που συνδέονται με το κήρυγμα ή το πέρασμα του Αποστόλου των Εθνών και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε την κα Σ. Μαυρίδου, διότι με την προηγούμενη ιδιότητα της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού συνέβαλε τα μέγιστα στην υιοθέτηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα της πρότασης για δημιουργία Μουσείου Αποστόλου Παύλου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία της αποστολικής πορείας από τη Βέροια προς τα παράλια της Πιερίας, όπως μνημονεύτεαι στην Καινή Διαθήκη και μαρτυρείται από ιστορικά, αρχαιολογικά και λαογραφικά τεκμήρια.

Από την πλευρά της η κα Σ. Μαυρίδου διαβεβαίωσε και εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, για το σταθερό και διαρκές ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση και την προβολή των σταθμών της πορείας του Αποστόλου Παύλου σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, ως ενιαίο θεματικό τουριστικό προϊόν θρησκευτικού περιεχομένου.Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι ο σχεδιασμός αυτός αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας της Πιερίας, πρωτίστως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών τουρισμού και όλων των εμπλεκομένων φορέων, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Γεώργιος, υπενθυμίζοντας και την επιτυχή διοργάνωση του Β΄ Πανελλήνιου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2016 στην Πιερία.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων απένειμε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σ. Μαυρίδου το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου μετά σχετικού διπλώματος.

Στη συνάντηση συνεργασίας συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, ενώ αυτή ολοκληρώθηκε με επί τόπου ξενάγηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου βρίσκεται ο χώρος δημιουργίας του Θεματικού Μουσείου Αποστόλου Παύλου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο