Στις εκδηλώσεις του Κιλελέρ θα συμμετάσχει ο Αγρ. Σύλλογος Νάουσας “Μ. Αντύπας”


ΔΤ: Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγρότες και κτηνοτρόφους, να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση των κολλήγων στο ΚΙΛΕΛΕΡ. 

Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων, η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωσή μας, κόντρα στην πολιτική της  κυβέρνησης ΚΑΠ – ΕΕ, που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

Τότε, πριν 108 χρόνια, οι κολλήγοι ήρθαν αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων και όχι ενός μόνο αγώνα και τη θυσία τους κατάφεραν μετά από χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε αγώνας, δεν πήγε χαμένος.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε σύγχρονους τσιφλικάδες που ορμούν να πάρουν τα χωράφια μας και να μας μετατρέψουν σε κολίγους.

Οι αγώνες που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και φέτος σαν οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δείχνουν ότι μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις.

Με τους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα, καταφέραμε να αποσπάσουμε αφορολόγητο, σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, δεσμεύσεις για ακατάσχετο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των αυξήσεων σε ΕΝΦΙΑ και το πράσινο τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αποτρέψαμε μέχρι και σήμερα τα χειρότερα που έχουν στο συρτάρι, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας, δεν τολμούν. Δεν τα κερδίσαμε όλα, αλλά δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτά, αν μέναμε στο σπίτι, όπως μας καλούν διάφοροι να κάνουμε.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση  δυναμώνοντας τον αγροτικό σύλλογο, ώστε να συσπειρώσει την πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων, να αποτελέσει τον μαζικό φορέα προώθησης των συμφερόντων και αιτημάτων συνολικά των κατοίκων της περιοχής. Δυνατός αγροτικός σύλλογος σημαίνει ότι πιο αποφασιστικά, καλύτερα οργανωμένα, πιο πολλοί θα δώσουμε τους νέους αγώνες που αναπόφευκτα  έρχονται.

Να δυναμώσουμε την κοινή συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Έχει αποδεχτεί ότι με την συμπαράσταση που εκφράστηκε στους αγώνες μας ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια, να ανατρέψει την κρατική καταστολή, να ανοίξει το δρόμο για μια διαφορετική αναπτύξη προς όφελος του λαού μας.

Ο αγροτικός σύλλογος καλεί τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που ξαμολιούνται ιδιαίτερα σε περιόδους μπλόκων που προβάλλουν αιτήματα μεγαλοαγροτών και σε όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύοντας τους αγώνες ή σπέρνοντας την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στη βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το ΚΙΛΕΛΕΡ την Κυριακή 11 Μάρτη 12 το μεσημέρι.

Ώρα αναχώρησης: 9:00 πμ
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6975919478

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο