Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Δ.Σ. Βέροιας στο Ιστορικό - Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης


ΔΤ: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 4ου Δ.Σχ. Βέροιας.

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1969 και εγκαινιάσθηκε επίσημα στις 10 Οκτωβρίου 1987. Περιλαμβάνει τις εξής θεματικές κατηγορίες: Έκθεση Φυσικής Ιστορίας (από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους νεότερους χρόνους), Αρχαιολογική-Βυζαντινή έκθεση (από το 7000 π.Χ. έως 1453 μ.Χ.), Ιστορική έκθεση (από το 1453 έως 1944), Λαογραφική έκθεση που θεωρείται και η σημαντικότερη, (από το 1640 έως 1960), Πινακοθήκη νεότερων χρόνων, Συλλογή γραμματοσήμων (1861-2004) και Συλλογή ραδιοφώνων (1930-1960).

Αξιοσημείωτο είναι ότι λειτουργεί με εθελοντές, κατά βάση εκπαιδευτικούς, του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν.Κοζάνης, στον οποίο και ανήκει!

Οι μαθητές/τριες μετά από το καλωσόρισμα και την ενημέρωση για την ίδρυση του μουσείου, περιηγήθηκαν στους χώρους και θαύμασαν τα εκπληκτικά εκθέματα. Όπως δήλωσαν στο τέλος της επίσκεψης, περισσότερο εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα Φυσικής Ιστορίας: απολιθωμένα ζώα και φυτά, οστά προϊστορικών ζώων, ταριχευμένα ζώα, ορυκτά και ημιπολύτιμοι λίθοι. Η συγκεκριμένη έκθεση αναπαριστάνει τη φύση σε μικρογραφία προβάλλοντας την εξέλιξη της ζωής στη γη. Τα εκθέματα καλύπτουν χρονικά τις περιόδους από 70.000.000 χρόνια π.Χ. και φτάνουν μέχρι και τη νεότερη εποχή.

Η Διευθύντρια
Κουκουρίκου Αρίστη

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο