Θεανώ Φωτίου από τη Βέροια: «Δημιουργούμε το προνοιακό κράτος» – «Καμιά πρόταση του Δήμου Βέροιας για την μετεγκατάσταση των Ρομά»


Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια Υπουργός βρέθηκε στην Ημαθία στο πλαίσιο των εγκαινίων νέων δομών της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα.

Στη συνέντευξη τύπου στην αρχική της τοποθέτηση η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων του Υπουργείου οι οποίοι είναι το νομοσχέδιο αναδοχής, το οποίο, όπως είπε, ξεκαθαρίζει τις διαδικασίες για υιοθεσία ή αναδοχή.

Επίσης αναφέρθηκε στον ηλεκτρονικό φάκελο ο οποίος δημιουργείται σχετικά με τα προνοιακά ιδρύματα όπου γίνεται πλήρης καταγραφή των παιδιών που βρίσκονται εκεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Φωτίου στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά. Όπως είπε, το πρόγραμμα ξεκινάει από τους 71 καταυλισμούς που βρίσκονται στη χώρα σε επίπεδο ορίου εξαθλίωσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα πρόνοιας και στην ανάπτυξη του προνοιακού κράτους με επίκεντρο το παιδί και εξήγγειλε τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών μεταξύ των οποίων δυο νέοι θα δημιουργηθούν στη Βέροια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σχολικά γεύματα, ένα θεσμό τον οποίο όπως είπε τον αγκάλιασαν γονείς και δάσκαλοι, θεσμό που έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. 

Επίσης η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στα προγράμματα αποιδρυματοποίησης των ΑμΕΑ αλλά και στα ολοκληρωμένα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Στον κύκλο των ερωτήσεων που ξεκίνησε αμέσως μετά, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ζήτημα του προγράμματος των Ρομά, όπου όπως προέκυψε ο Δήμος Βέροιας δεν έχει πρόταση, κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος Βέροιας ο οποίος ήταν παρών. Μετά από αλλεπάλληλες αναφορές στο θέμα, είπε, ότι ο Δήμος Βέροιας δεν έχει κάνει πρόταση για οικόπεδο μετεγκατάστασης.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο