Επιλεκτικές ευαισθησίες...


Γράφει ο Δ. Ταρατσίδης: Διάβασα - ομολογώ με εκ των προτέρων αρνητική διάθεση- το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων. Η αρνητική διάθεση που είχα λοιπόν επαληθεύθηκε και έγινε οργή κυριολεκτικά. 

Σε ένα κείμενο 166 λέξεων οι πρώτες 20 αναφέρονται στην καταδίκη δηλώσεων που προσβάλλουν την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας(μάλλον για να φύγουμε από την υποχρέωση) και οι υπόλοιπες όλες δείχνουν κατά την άποψη μου μία επιλεκτική ευαισθησία ή συντεχνιακή αλληλεγγύη μιας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για την οικονομία του κειμένου θα πω μόνο ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν, όσο έντονες και αν είναι δεν πρέπει να οδηγούν στην σωματική ή και λεκτική βία.

Που ήταν όμως το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, όταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έλεγε ότι δεν του καίγεται καρφί(sic) αν ο Κεμάλ Ατατούρκ σκότωσε ή δεν σκότωσε Έλληνες(Πόντιους-Μικρασιάτες); Δεν θυμάμαι να εκδόθηκε κανένα ψήφισμα για αυτή την βαθύτατα προσβλητική δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, ούτε θυμάμαι να έγινε προσπάθεια από μέλη του να εκδοθεί τέτοιο  ψήφισμα. Αν έγινε πολύ θα ήθελα να το ξέρω όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι συνδημότες μας. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους εμπόρους και καταστηματάρχες της πόλης του να πουλήσουν κανένα «τσολιαδάκι» παραπάνω δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, θαρρείς και η αύξηση των οικονομικών συναλλαγών Θεσσαλονίκης-Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο παρά μόνο με την παράδοση στην λήθη της σφαγής 353.000 Ποντίων. Με το να μην καταδικάζονται όμως έντονα και εν τη γενέσει τους δηλώσεις σαν του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τον Κεμάλ Ατατούρκ από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, έχω εύλογα θαρρώ το δικαίωμα να γράφω για επιλεκτικές ευαισθησίες.

Τέλος περιμένω(μάταια νομίζω), να εκδοθούν ψηφίσματα με «ονόματα» όμως και για άλλες μορφές βίας, γνωστές στο πανελλήνιο. Όμως αυτές ίσως επειδή είναι ακόμη ιδεολογικά μωρά που μπουσουλάνε στην κούνια τους να μην τις έχουν ακούσει ορισμένοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο