"Καλοκαίρι στην πόλη μου": Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στο 4ο Δ.Σ.Βέροιας από 2-15 Ιουλίου


Στο χώρο του δημαρχείου της Βέροιας έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου του προγράμματος "Καλοκαίρι στην πόλη μου", το πρωί της Πέμπτης (31/5). 

Πρόκειται για το θερινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τη βοήθεια εθελοντών. Το εγχείρημα στοχεύει στην ποιοτική απασχόληση παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και παράλληλα στην οικονομική ελάφρυνση των γονέων, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος πιλοτικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Οι διοργανωτές στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σ’ ένα ευχάριστο και ασφαλές  περιβάλλον συνδυάζοντας την διασκέδαση με την μάθηση. Οι ώρες απασχόλησης είναι 8.00 πμ έως 14.30 και προβλέπονται αθλητικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο τα παιδιά να αναπτύξουν τη συνεργασία μεταξύ τους , τη δημιουργικότητα τους και τη μελλοντική υπευθυνότητα τους, όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κ. Κω/νος Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γεώργιος Σοφιανίδης και η διευθύντρια του 4ο δημοτικού κ. Αρίστη Κουκουρίκου.

Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος αποτελούν οι εθελοντές, χωρίς τη διάθεση των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η εκπόνηση του έργου. Με δική τους μέριμνα οργανώθηκαν δραστηριότητες σχετικά με  εικαστικά, Ιστορία, κηπουρική, φωτογραφία, μαγειρική, παραδοσιακοί χοροί, μελισσοκομία, μουσική, θέατρο, αθλητισμός καθώς και περιηγήσεις στην πόλη και επισκέψεις σε μουσεία. Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν τρεις εξ αυτών, η νηπιαγωγός Υακίνθη Σταμπολή που θα απασχολήσει τα παιδιά με το θέατρο, ο μελισσοκόμος Ξενοφών Σαραφίδης, που θα παρουσιάσει την τέχνη του και ο σεφ Αριστείδης Κάστρης.

Για πληροφορίες εγγραφής στη σελίδα www.summerinmycity.gr και στα τηλέφωνα 23313-50511 και 23310-25788. Υποβολή αιτήσεων 1/6 έως 15/6 στο Δημαρχείο Βέροιας (γραφείο 15).

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο