Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη


Ψήφισμα με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (23/5). 

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, έχει ως εξής:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 10/23-5-2018 πρακτικό συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 331/2018 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας προκαταβολικά καταδικάζει οποιαδήποτε δήλωση προσβάλει τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, ιδίως όσων έπεσαν θύματα γενοκτονίας.
Η οργανωμένη όμως, βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά του καθήκοντα, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.
Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν.
Η επίθεση στον κ. Μπουτάρη είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και νοοτροπίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει όσους υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη διαφορετικότητα.
Αναδεικνύει επίσης την ευθύνη όσων κρύβονται πίσω από τον ακροδεξιό όχλο και προσδοκούν πολιτικά οφέλη από την καλλιέργεια του μίσους.
Οι φυσικοί κι οι ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Δημάρχου πρέπει τάχιστα να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται».    

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ     ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο