Την Κυριακή 13 Μαΐου ο 1ος "Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Μνήμης και Θυσίας" στην Παναγία Σουμελά


Συνέντευξη Τύπου για την διεξαγωγή του 1ου "Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Μνήμης και Θυσίας" που θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, παραχώρησαν οι διοργανωτές και εμπλεκόμενοι φορείς το μεσημέρι της Τρίτης (8/5), στο Δημαρχείο Βέροιας.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΜΑΣ "Η Καλλιθέα" Κώστας Τοπαλίδης, ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας Αστυνόμος Β' Ιωσήφ Παρούτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Βεροίας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, καθώς και ο Στέφανος Ορφανίδης, μέλος του Δ.Σ. της "Καλλιθέας". 

Μιλώντας για τον αγώνα και την διοργάνωση ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε: "Διεξάγεται την Κυριακή 13 Μαΐου ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος, στην Παναγία Σουμελά για να τιμήσουμε τους προγόνους μας και την μνήμη της γενοκτονίας των 353.000 ανθρώπων που χάθηκαν  και να το θυμίζουμε αυτό στον κόσμο με έναν ακόμη αγώνα  Είναι ένα εγχείρημα αφού τον τελευταίο καιρό διεξάγονται πολλοί αγώνες αλλά θέλουμε να εξελιχθεί σε θεσμό αφού συνδυάζει πολλά πράγματα και κυρίως την όμορφη φύση που θα αντικρίσουν οι αθλητές στο δάσος της Καστανιάς  Πάντως ο βασικός λόγος του αγώνα είναι ότι θα συγκινήσει πολύ κόσμο. Ελπίζω οτι θα έχουμε καλούς αγώνες χωρίς προβλήματα, να μπει το πρώτο λιθαράκι και να υπάρχει συνέχεια εις το βεληνεκές".

Από την πλευρά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Κώστας Τοπαλίδης αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Βέροιας και τον ΚΑΠΑ, τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας την Τροχαία Βέροιας και την Μητρόπολη, αναφέρθηκε στον πρώτο αγώνα μνήμης που θα διεξαχθεί φέτος στην Παναγία Σουμελά, αφού ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια έκανε στην μνήμη του πρώτου προέδρου Φάνη Τριαναταφυλλίδη μία απόσταση μόλις 2.000μ. στην συνοικία της Καλλιθέας. Όμως με αυτό το εγχείρημα, τόνισε ο κ. Τοπαλίδης, θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή αθλουμένων και περισσότεροι επισκέπτες στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της τροχαίας Βέροιας, Αστυνόμος Β' Ιωσήφ Παρούτογλου αναφέρθηκε στα κυκλοφοριακά μέτρα που θα παρθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα τόσο για τους οδηγούς όσο και τους συμμετέχοντες 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας αναφέρθηκε στην πρόταση του συλλόγου Καλλιθέας για την συνδιοργάνωση του αγώνα και τόνισε ότι ευχαρίστως δέχθηκαν να βοηθήσουν, λόγω της τεχνογνωσία των τελευταίων ετών.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Ορφανίδης, μέλος του Δ.Σ. του ΜΑΣ, είπε ότι δεν είναι ένας ακόμη αγώνας, αλλά ένας αγώνας μνήμης και φυσικά παίρνει και τον χαρακτήρα του φυσιολατρικού στην περιοχή που θα διεξαχθεί. Ανέφερε ότι η απόσταση είναι 13.800 μ.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συλλόγου της Καλλιθέας να αναλάβει την διοργάνωση ενός αγώνα σε μία ιστορική μέρα και σε έναν ιστορικό τόπο. "Η Παναγία Σουμελά έγινε το ιστορικό κέντρο μετά την καταστροφή της Παναγίας στο όρος Μελά. Η εκκλησία στηρίζει και ευλογεί τέτοιες προσπάθειες. Να συγχαρώ  όλους για την πρωτοβουλία και θα είμαστε δίπλα για ότι χρειαστεί", ανέφερε.

Πληροφορίες από laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο