"Βέροια, Εύηχη Πόλη 2018": Από 21 έως 24 Ιουνίου η γιορτή της μουσικής - Συνέντευξη Τύπου & Αναλυτικό πρόγραμμα


Στον άλσος Πλατανάκια, στην Βεργίνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/6/18) η συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ''Βέροια, Εύηχης Πόλης 2018', 'που θα λάβουν χώρα  το διάστημα 21-24 Ιουνίου σε διάφορα σημεία του Δ. Βέροιας.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κων/νος Βοργιαζίδης επισημαίνοντας ότι ''πλέον αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τη Βέροια καθώς συνεχίζονται για δέκατη συνεχή χρονιά'' ενώ εξήρε τη συμβολή της Κ.Ε.Π.Α  στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια τόνισε ότι ''ο Δήμος είναι πλέον πρωταγωνιστής στην πολιτιστική παραγωγή'' μην παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΠΑ, δίνοντας βάση στην ''ομαλή οργάνωση των εκδηλώσεων που πλέον, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, λειτουργούν αυτόματα'' αλλά, παράλληλα, ζήτησε την αρωγή της κυβέρνησης και ιδιωτών στις επόμενες προσπάθειες καθώς, όπως τόνισε, ''δεν υπάρχει μονοπώλιο στον πολιτισμό''. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ επεσήμανε ότι ''στόχος των πολιτιστικών δρώμενων είναι η εξωστρέφεια και η επαφή με τον κόσμο αλλά και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής''. Ο κ. Ακριβόπουλος προανήγγειλε την διοργάνωση διημέρου με μουσικές για το πιο νεανικό κοινό της πόλης (στην εφηβεία και κοντά σε αυτήν), πιθανόν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αντώνης Καγκελίδης, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ, αλλά και πρόεδρος του Π.Σ. Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", εστίασε στο ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με την υποστήριξη των εκδηλώσεων, ο οποίος,  όπως είπε, είναι καθοριστικός για την επιτυχία κάθε διοργάνωσης,  ενώ άσκησε κριτική σ'αυτούς που λένε ότι η χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων είναι υπερβολική, θεωρώντας ότι τα ''χρήματα που δαπανούνται είναι σε λογικό πλαίσιο''.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ, αναφέροντας πως ''παρά την οικονομική κρίση, ο Δήμος ενισχύει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτό απαιτεί τη στήριξη όλων των φορέων και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής''.

Σχετικά με επιπλέον εκδηλώσεις, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ, κ. Γιάννης Καμπούρης, ανέφερε ότι ''πέρα από το εγχείρημα ''Βέροια Εύηχη Πόλη'' θα υπάρξουν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συναυλίες στο χώρο του Άλσους, κινηματογραφικές προβολές  και το ''Διήμερο Νεολαίας'', στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ.

Τέλος, την έμπρακτη στήριξή του εξέφρασε και ο κ. Κώστας Παπαοικονόμου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, κ. Φώτης Καραβασίλης, οι οποίοι μέσω των τοποθετήσεών τους εξέφρασαν την αμέριστη πρόθεσή τους για συνεργασία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, όπως κάνουν εν προκειμένω με της εκδηλώσεις της "Εύηχης Πόλης", στις οποίες οι φορείς που εκπροσωπούν είναι διοργανωτές.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την συνέντευξη Τύπου:
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Βέροια Εύηχη Πόλη"


Πέμπτη  21 Ιουνίου


Πέμπτη  21 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ.
Ξεκινάμε …

Μουσικό Σχολείο Βέροιας /Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
“Κόκκιν' αχείλι φίλησα”
Διδασκαλία :
Κουτσιμανής Ιορδάνης
Μπαλιάκας Ιωάννης

Πάρκο Αγίων Αναργύρων

__________________________________________________________________

Πέμπτη 21 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ.

“Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, που χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια… Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμυρνη… Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, ο Θαλασσινός και ο Σκουλάς με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας.

Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια περπατούν και πετούν πλάι στον Ήλιο Θεό, οι Γωνιές παίρνουν φωθιά και σβήνουν σε Καράβια χιώτικα, η Δροσοσταλίδα γίνεται Εισιτήριο στην τσέπη μας, το Ανάθεμα σε ακούγεται εως της Γραμβούσας τ’ακρωτήρι, τα Μαύρα μας μάτια Κρατούν για το τέλος το πιο μεγάλο μίσος, του Παραδείσου η Λεμονιά ενώνεται με το γλυκό Μανταρίνι, ενώ το Βαθύ ποτάμι του έρωτα φθάνει εως τις Χανιώτικες Μαδάρες, τα Λασιθιώτικα βουνά και τις κορφές του Ψηλορείτη… Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός, μας ταξιδεύουν στα πέλαγα των πιο γνωστών τους τραγουδιών, επιφυλάσσοντας μας παράλληλα πολλές εκπλήξεις μέσα από την κοινή σκηνική τους παρουσία, με την ανάγκη κι επιθυμία να μας αφήσουν  πολλά “γλυκά” σημάδια της σύμπραξης τους, στις καρδιές και τις σκέψεις μας…

Παντελής Θαλασσινός-Βασίλης Σκουλάς: Μια συναυλιακή εμπειρία, που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους!!

Μαζί τους σ’αυτό το μοναδικό μελωδικό ταξίδι, οι ξεχωριστοί μουσικοί και τεχνικοί τους:
Πέτρος Βαρθακούρης κοντραμπάσο,
Σωτήρης Μαργώνης βιολί,
Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι,
Λευτέρης Χαβουτσάς κλασική κιθάρα,
Φίλιππος Λευκαδίτης τύμπανα, κρουστά,
Γιάννης Σπαχής λαούτο,
Μιχάλης Κονταξάκης μαντολίνο,
Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχιος Γιαννακούρας σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία

Πλατεία Εληάς 

Παρασκευή 22 Ιουνίου


Παρασκευή 22 Ιουνίου, 9.30μ.μ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
“κράτα ρε φίλε, γερά”
 «Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εμάς στο φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη.
Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.
Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. «Κράτα ρε φίλε, γερά» μας απευθύνει από τη σκηνή κι ακολουθούμε, σε μια εποχή που τέτοιες παροτρύνσεις από μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες ενδυναμώνουν την ελπίδα.
Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!
Μαζί του οι:
Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος  Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας, Μίμης Βασιλείου
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Πλατεία Ωρολογίου 

Σάββατο 23 Ιουνίου


Σάββατο 23 Ιουνίου, 12.00 μ.μ
Ακορντεόν – Σαξόφωνο
Drawing Tunes

Η ηχοχρωματική πανδαισία του ακορντεόν συναντά την αισθαντικότητα του σαξοφώνου σε μουσικές του κόσμου... σε μουσικές του δρόμου.
Ένα συνονθύλευμα από κινηματογραφικές μελωδίες συνδιαλέγεται με
χορευτικές ιταλικές ταραντέλες, ενώ οι απόλυτα ρυθμικοί εξωστρεφείς
τζαζ σκοποί της Αμερικής συναντούν την εσωστρέφεια και λεπτότητα του
αργεντίνικου τάνγκο!

Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν
Άλκης Καρυζώνης, σαξόφωνο

Αγορά, πεζόδρομος Ιπποκράτους & Προφήτου Ηλία _________________________________________


Σάββατο 23 Ιουνίου , 8.30μ.μ
Duo Άρπας  – Arpeggiato Doppio
Κλασικές Συνθέσεις , Κέλτικες Μελωδίες

Στη συναυλία του αρπιστικού ντουέτο Arpeggiato Doppio θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα για δύο άρπες καθώς και έργα προσαρμοσμένα ή διασκευασμένα ειδικά για το σχήμα αυτό. Θα ακουστούν κλασικές, ιμπρεσιονιστικές συνθέσεις και κέλτικες μελωδίες. Τα έργα αυτά απαιτούν υψηλή τεχνική δεξιοτεχνία από τις μουσικούς και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του οργάνου.

Οι Arpeggiato Doppio είναι ένα αρπιστικό ντουέτο που δημιουργήθηκε
το 2007 στην Θεσσαλονίκη από τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα
με σκοπό την παρουσίαση ενός διευρυμένου μουσικού ρεπερτορίου, το
οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις μουσικές περιόδους και τα μουσικά
στύλ.

Βυζαντινό Μουσείο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
_______________________


Σάββατο 23 Ιουνίου, 9.30μ.μ 

FLEA MARKET  – Γιουσουρούμ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ- ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ + FONES

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα αλλεπάλληλα sold out του χειμώνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του δημιουργούν ξανά μία ατμόσφαιρα γιουσουρούμ, τώρα στις καλοκαιρινές  σκηνές της Ελλάδας και της Κύπρου, απλώνοντας στους πάγκους τις μικρές ιστορίες που μαζεύει ο τραγουδοποιός από το ‘89 έως σήμερα και δίνοντάς τις όσο-όσο, μετά από σκληρό παζάρι με τα κενά της ζωής ανάμεσα στους δίσκους.

Κι επειδή κάθε σωστό “flea market” οφείλει να έχει στην πραμάτεια του εξωτικά αρώματα και εντόπια ζεστασιά, ο Φοίβος καλεί τη Μαρίνα Σάττι και τις υπέροχες Fonέs της για να μας πουν τραγούδια από όλο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια ως την παλιά Αμερική κι από την Αραβία ως τη μεσαιωνική Γαλλία.

Μια πολύχρωμη μουσική παράσταση με το εδώ τη ζωής μας και το αλλού όσων θα θέλαμε να ζήσουμε, απλωμένα στον ξύλινο πάγκο της λαϊκής, που στην περίπτωσή μας ονομάζεται πάλκο.

Συμμετέχει το κορίτσι που ενώνει δύο κόσμους Νεφέλη Φασούλη

και το θορυβώδες μαγευτικό combo:

Σωτήρης Ντούβας-τύμπανα
Κωστής Χριστοδούλου-πλήκτρα
Κώστας Παντέλης-κιθάρες
Yoel Soto-μπάσο

Οι Fonέs είναι:

Ελένη Ποζατζίδου
Έλενα Παπαδημητρίου
Ερασμία Μαρκίδη
Βιργινία Φραγκούλατζη

Ήχος: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork – video - φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής

Πλατεία Εληάς  
_________________________________________


Σάββατο 23  Ιουνίου, 11.00μ.μ

Φίλησέ με!

ένα μουσικο ταξίδι σε μια άλλη εποχή, θα πραγματοποιήσουν η Νεανικη χορωδία του Δημοτικου Ωδείου Βεροιας και η Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ, ερμηνεύοντας γνωστές επτανησιακές και αθηναικιες καντάδες.
Τραγούδια βαθιά συναισθηματικά, που ξεδιπλώνουν  την αγωνιά, τη χαρά, το πάθος του έρωτα και της αγαπής, παρασύρουν το νου και επικροτουν την κυριαρχία του συναισθήματος.

Διδασκαλία Χορωδιών : Δήμητρα Ζησέκα , Μαέστρος

 Γειτονιές της πόλης 
___________________________________


Σάββατο 23  Ιουνίου, 00.00
Μεταμεσονύκτια Jazz , σκοτεινά παραμύθια!

Μια σκοτεινή βραδιά μουσικής και λόγου, με τζαζ αυτοσχεδιασμούς και λεκτικές ακροβασίες, μουσικές νυχτερινών μητροπόλεων και παραμύθια στοιχειωμένων ερειπίων. Παραμύθια τρόμου με μακρόσυρτες μουσικές ηλεκτρικές λούπες , με αργόσυρτους χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω στα κύματα του βιμπράφωνου.

Δυο μουσικοί, ένας παραμυθάς και μια χορεύτρια θα σας χαρίσουν νυχτερινά ρίγη στην στοά εισόδου της Μπαρμπούτας..

Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Σιτοπαναγιωτόπουλος, βιμπράφωνο
Στέλιος Πελασγός, λόγος
Μαρία Κυρμά, χορός.

 Μπαρμπούτα, στοά εισόδου

Κυριακή 24 Ιουνίου


Κυριακή 24 Ιουνίου, 8.00μ.μ 
Η Φιλαρμονική σε ρυθμούς Balkan!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαλάντη Κυριακίδη, κινείται σε ρυθμούς Balkan.
Ένα μουσικό ταξίδι από τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη, με κεντρική στάση στα Βαλκάνια, με έργα που διασκευάστηκαν από Έλληνες Συνθέτες. Γιατί η μουσική ενώνει τους λαούς

Πλατεία Ωρολογίου
_________________________________________

Κυριακή 24  Ιουνίου, 8.30μ.μ 

Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής

Ριζώματα (Δημοτικό Σχολείο)
Κυριακή 24  Ιουνίου, 9.00μ.μ

Μπαρόκ Άριες και Ρομαντικοί Χοροί Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ,η Eφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας συνεργάζονται για μία συναυλία  της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορταστικού φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ‘’Βέροια – Εύηχη Πόλη’’, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  UNESCO).
Στην εκδήλωση θα ερμηνευτούν έργα διαφόρων συνθετών όπως οι:  Οtt.  Respighi, J. S. Bach, J. Sibelius κ.ά.
Σολίστ της βραδιάς θα είναι ο Λέανδρος Μεγακλής (βιολί), η  Βαλέρια  Χαριτίδου (πιάνο) και η σοπράνο Ελένη Σαββουλίδου.
Τη συναυλία θα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών , ΒΕΡΓΙΝΑ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας 
________________________________________


Κυριακή 24 Ιουνίου, 10.30μ.μ

Grey River and The Smoky Moyntain! Americana, Folk & Blue Grass

Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014.

Όπως προδίδει το όνομα τους κινούνται ανάμεσα στην Americana, το Folk και την Bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία Ιρλανδικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής.

Αποτελείται από τους : Ρένα Παπαγεωργίου (φωνή, μαντολίνο), Σαράντο Γκουμάκο (κιθάρα, φωνή), Τάσο Γουσέτη (βιολί),  Θανάση Γκιουλέα (κοντραμπάσο) και  Μελέτη Πόγκα (μπάντζο), ο οποίος είναι και το καινούργιο μέλος της παρέας.

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως το Prairie & Rust Fest Vol. 3 και το 7th Music Highway Festival τον Φεβρουάριο του 2018.

Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο «Something’s Wrong», το οποίο περιλαμβάνει 4 κομμάτια ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο τους LP «Captain Death» από την Ikaros Records.

Πλατεία Εληάς 


ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις εκδηλώσεις 
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας
Φώτο - βίντεο - επιμέλεια: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο