Επίσκεψη της Δημοκρατικής Ευθύνης στη Βέροια και τη Νάουσα


ΔΤ: Η Δημοκρατική Ευθύνη επίλεξε τη Βέροια και τη Νάουσα προκειμένου να ξεκινήσει την επικοινωνία της με τους πολίτες, έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη των Ελλήνων να αφήσουν πίσω τους το «παλιό» και να στραφούν σε μια νεότερη πολιτική γενιά.

Συναντήσεις λοιπόν με τους τοπικούς φορείς της Βέροιας και της Νάουσας είχαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ευθύνης.  Ο Πολιτικός Επικεφαλής κ.Θωμάς Παπαλιάγκας μαζί με τους κ.κ. Γιάννη Μητλιάγκα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, και τον κ. Αναστάσιο Ιγνατιάδη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, το Δήμαρχο Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη και εν συνεχεία τον Επιμελητήριο Βέροιας, όπου συνάντησαν αντιπροσωπεία της διοίκησής του υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Αναστάσιο Γιάγκογλου. 

Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ευθύνης ενημερώθηκαν για τα τοπικά προβλήματα  αλλά και αυτά των  φορέων.  Οι Δημοκρατική Ευθύνη στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει τους πολίτες ενημέρωσε για τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος σε βασικά θέματα όπως η οικονομία, το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και το μείζον ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, παρέθεσε μια σειρά από λύσεις άμεσα υλοποιήσιμες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ξαναδεί το μέλλον με αισιοδοξία.  αλλά  και το σημαντικότερο, να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης να αποκτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στην πολιτική.

Με το Δήμαρχο Βέροιας έγινε ενδελεχής συζήτηση επί των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης, των οικονομικών δυνατοτήτων και το νέο νομοσχέδιο με την επωνυμία "Κλεισθένης". Με το Δήμαρχο Νάουσας η συζήτηση επίσης επικεντρώθηκε στον "Κλεισθένη" και τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει στη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και στις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των ΟΤΑ. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε γύρω από το πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας για την παραγωγή ενέργειας μέσω του υδρευτικού και αποχετευτικού του συστήματος, το οποίο θεωρείται πρωτοποριακό και αναμένεται να αποφέρει ετησίως πολλαπλά οφέλη, πέραν των οικονομικών, που αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως. 

Στο Επιμελητήριο Βέροιας η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παραγωγή και τις επιχειρήσεις του Νομού Ημαθίας, όσο και στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, μαζί με τις ειδικότερες για την περιοχή επιπτώσεις του εμπάργκο στη Ρωσία. Η αντιπροσωπεία της Ευθύνης επεσήμανε τις προτάσεις για τις επενδύσεις (ρήτρα χειρότερου φορολογικού συστήματος, μείωση φόρων και ΦΠΑ στο 20%, κατάργηση του ασφαλιστικού και δραστική μείωση των εισφορών, ώστε να είναι αντιμετωπίσιμες από τις επιχειρήσεις, κίνητρα νέων προσλήψεων μέσω απαλλαγής από εισφορές για τα πρώτα χρόνια κλπ.). Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο