Η ΕΚΕ ενόψει της πρώτης συγκομιδής συμπύρηνων


ΔΤ από Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας: Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας.

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:

1) Tην άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος
2) Tο ανταγωνιστικό κόστος

Δυστυχώς, την προηγούμενη χρονιά, παρά την επαρκή ποσότητα, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδακίνου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύρια χαρακτηριστικά την μικροκαρπία και τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα.   Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος.

Φέτος εκτιμάται ότι αναμένεται καλύτερη ποιότητα, κυρίως μέγεθος, λόγω περιορισμένης σχετικά καρπόδεσης, που μείωσε το κόστος του αραιώματος. Οι παραγωγοί μπορούν να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.

Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα ΚΙΤΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΒΑΡΟΣ 160-170 gr. ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ 120 gr.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο