Μαθητής δημοτικού σχολείου της Βέροιας κατήγγειλε απόπειρα απαγωγής μετά το σχολείο - Τι είπε στο InVeria.gr o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Η καταγγελία ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας (πίσω από το "Βήμα" του Απ. Παύλου), ότι κάποιος επιχείρησε να τον απαγάγει το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018, αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα της Βέροιας και την αστυνομία. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο InVeria.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο νεαρός μαθητής ανέφερε ότι μετά το σχολείο άγνωστο άτομο που επέβαινε σε αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στο σπίτι του. Ο νεαρός, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στην καταγγελία του, τον έβρισε και έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του και ενημέρωσε τους γονείς του.

Φυσικά, ενημερώθηκε η Αστυνομία αμέσως, ενώ οι γονείς παιδιού απευθύνθηκαν και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Η Πρωτοβάθμια ζήτησε σήμερα (7/6) όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βέροιας να επαναλάβουν στα παιδιά τους τρόπους που πρέπει να αποφεύγουν περιπτώσεις που τους προσεγγίζουν άγνωστοι, αλλά να ενημερωθούν και οι γονείς ώστε να επαναλαμβάνουν στα παιδιά τους ότι ποτέ δεν πλησιάζουμε και δεν μιλάμε σε αγνώστους. Βεβαίως, μετά την γνωστοποίηση στα σχολεία, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις δημοσιότητας. 

Όσον αφορά την στάση της Αστυνομίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InVeria.gr, εξετάζει μεν το περιστατικό, αλλά δεν έχει πολλά στοιχεία στη διάθεσή της για να μπορέσει να πει κανείς με σιγουριά ότι ήταν όντως απόπειρα απαγωγής ή αν ο μικρός μαθητής παρανόησε τις προθέσεις του ατόμου που του μίλησε. Ούτε καν ότι συνέβη όντως το περιστατικό δεν φαίνεται ότι μπορεί ακόμα να διαπιστώσει, καθώς πέρα από την μαρτυρία και την ελλειπή περιγραφή του ατόμου, δεν υπάρχουν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες και οι έρευνες από την πρώτη στιγμή δεν απέδωσαν καρπούς, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μέχρι στιγμής το InVeria.gr.

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να υπερβάλλουμε ή να υποβαθμίσουμε το γεγονός της καταγγελίας (ούτε να αμφισβητήσουμε κανέναν), συνίσταται οι γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους για την σωστή συμπεριφορά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικρατήσει πανικός, καθώς - συνέβη ή δεν συνέβη τελικά το συμβάν στις διαστάσεις που καταγγέλθηκε - ο πανικός δεν βοηθά σε τίποτα. Όπως και να έχει όμως, είναι μια καλή αφορμή για υπενθύμιση των αυτονόητων! 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο