Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Π.Σ. Πατρίδας ''Ευστάθιος Χωραφάς'' - Τι είπε ο Α. Καγκελίδης για συλλαλητήρια και Μπουτάρη (βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή της Πατρίδας κατά το διάστημα 21-26 Ιουλίου 2018, αλλά και δύο ακόμη εκδηλώσεων εντός του Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/6/2018), στην έδρα του Συλλόγου.

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Αντώνης Καγκελίδης, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Βιτάλη, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Νίκος Ζωιδάκης. Επιπλέον το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποντιακά χορευτικά συγκροτήματα καθώς και ρεμπέτικα-λαικά σχήματα. Επίσης ο κ. Καγκελίδης ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών από όλο το νομό ενώ για τους οικονομικά ασθενέστερους θα υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε κανείς να μη χάσει την ευκαιρία να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Μάλιστα ο κ. Καγκελίδης υποσχέθηκε και εμφάνιση της Πάολας, ίσως τον προσεχή Σεπτέμβρη, καθώς η υπόθεση καθυστέρησε και δεν ήταν δυνατό η τραγουδίστρια να περιληφθεί στο πρόγραμμα του Ιουλίου.

Ο κ. Καγκελίδης, εξαιτίας και της συμμετοχής του στην Παμποντιακή Ομοσπονδία (ΠΟΕ), αναφέρθηκε και σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις Μπουτάρη  οι οποίες ,σύμφωνα με την άποψη της Ομοσπονδίας, θεωρούνται ως άρνηση της γενοκτονίας και ίσως υπάρχει μύνηση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Επίσης, σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Καγκελίδης υποστήριξε την διεξαγωγή συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας, στην πόλη της Βέροιας, με τη συμμετοχή της ποντιακής κοινότητας, αφού  ξεπεραστούν πρώτα οι δυσκολίες σχετικά με το θέμα της ασφάλειας για μια τέτοια εκδήλωση.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πατρίδας κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος και ανέφερε σχετικά: ''Το φετινό πρόγραμμα καλύπτει όλα τα γούστα. Επίσης φέτος δημιουργήσαμε στην κοινότητα θεατρικό τμήμα ενώ διατηρούμε και μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Ο Σύλλογος επεκτείνεται και προχωρά''.

Από την πλευρά της Εκκλησίας παρών ήταν ο π. Διονύσιος Συρόπουλος, εφημέριος του χωριού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι, όπως κάθε χρόνο, θα μεταφερθούν στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγ. Παρασκευής Πατρίδας τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και θα παραμείνουν στο Ναό από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου 2018. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο π. Διονύσιος και ο κ. Καγκελίδης, όλες οι 6ήμερες εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή την εορτή της προστάτιδας του χωριού Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου.

Των εκδηλώσεων στα τέλη Ιουλίου, προηγείται στις 10 Ιουνίου τέλεση μνημόσυνου για τους σφαγιασθέντες από τους Τούρκους Πόντιους, αλλά και τους Πόντιους που γλίτωσαν της σφαγής και υπέστησαν διωγμό, φτάνοντας στην Ελλάδα (στον Ι.Ν Υπαπαντής και στα τοπικά νεκροταφεία), ενώ στις 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο των ΚΔ’  Παυλείων, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή εκδήλωση - θεατρική παράσταση (από μικρά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου) στο προαύλειο του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας, με τίτλο ''Στα χνάρια των Σταυραετών''.


Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:



Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας
Βίντεο - Επιμέλεια: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο