6 Ιουνίου 2018

Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Βέροιας: Δεν συζητήθηκε ποτέ διοργάνωση συλλαλητηρίου από Δήμο και Μητρόπολη - Απόφαση μόνο για παραχώρηση πλατείας


Μια δήλωση με ιδιαίτερη σημασία έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, σχετικά με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το απόγευμα της Τετάρτης (6/6). 

Στην ουσία, δεν λέει τίποτα παραπάνω από αυτό που πραγματικά συνέβη, ότι υπήρξε απόφαση μόνο για παραχώρηση της πλατείας Ωρολογίου για την διοργάνωση συλλαλητηρίου και όχι για την συμμετοχή του Δήμου, αλλά το γεγονός της επισήμανσης δείχνει πως η συμμετοχή του Δήμου στο συλλαλητήριο δεν αποτελεί συλλογική απόφαση, καθώς ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα!

Γράφει, λοιπόν, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Από την θέση του προέδρου του ΔΣ οφείλω να ενημερώσω ότι στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκε αποκλειστικά και μόνο η παραχώρηση της πλατείας ωρολογίου στην Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Δεν υπήρξε καμμία συζήτηση για συνδιοργάνωση του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως ούτε και ελήφθηκε σχετική απόφαση!Όπως εμείς τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε, ο Πρόεδρος θέτει εμμέσως ζήτημα "νομιμοποίησης" της συμμετοχής του Δήμου στην όλη ιστορία ή, αν μη τι άλλο, κρατά σαφείς αποστάσεις από την εν λόγω συμμετοχή, ξεκαθαρίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο δεν αποφάσισε, αλλά ούτε καν συζήτησε για το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην διοργάνωση του συλλαλητηρίου. 

Κατά συνέπεια, πρόκειται μάλλον για προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου να συνεργαστεί με τον Μητροπολίτη και άλλους εμπλεκόμενους στο θέμα (η αλήθεια είναι ότι γενικά δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για το ποιοι τοπικοί φορείς έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση) και, όπως εμείς το εκλαμβάνουμε, αυτή η απόφαση ή, έστω, ο τρόπος που λήφθηκε η απόφαση, δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, λοιπόν, ξέρουμε σίγουρα πως θα μιλήσει ο Μητροπολίτης. Από εκεί και πέρα, το τοπίο είναι θολό. Διοργανωτές (επίσημα) είναι τα μέλη της Επιτροπής διοργάνωσης και πολλών άλλων συλλαλητηρίων στην Μακεδονία. Πρακτικά, όπως φαίνεται, διοργανωτές είναι η Μητρόπολη Βεροίας, ο Δήμος Βέροιας και πολιτιστικοί σύλλογοι (με τον σύλλογο της Πατρίδας να πρωτοστατεί). Πάντως, για άλλους ομιλητές πλην του Μητροπολίτη ή χαιρετισμούς, δεν έχουμε καμία επίσημη ή άτυπη ενημέρωση. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Υποψήφιοι συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια"


Απ. Νεστορόπουλος - Υπ. Περιφ. Σύμβουλος


Μυρτώ Μπέτζιου - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Χρ. Δαμιανίδης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Η. Πρωτόγερος - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Π. Παπακανάκης - Υπ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Β. Ζούρας - Υπoψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας


Κ. Γρηγοριάδης - Υπoψ. Δημ. Συμβ. ΒέροιαςΔιαφημιστείτε στο InVeria.grΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗTsiflidis SecurityΤΟΜΗ Φροντιστήριο Μ.Ε.στη ΒΕΡΟΙΑ


Easy Education

Φροντιστήριο ΕΝΑ στη Βέροια


Speedex Βέροια