Δ. Διαμαντόπουλος στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά": Απομακρύνθηκαν οι μισαλλόδοξες αναφορές από το "Βλαχογιάννειο Μουσείο"


Πλήρης αποκατάσταση της νομιμότητας στην ιδιωτική συλλογή του Κανέλλου Ντόντου που φιλοξενείται στο "Βλαχογιάννειο Μουσείο" Βέροιας επήλθε τις τελευταίες μέρες, όπως ανέφερε ο Διονύσης Διαμαντόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (17/7) στο Νίκο Βουδούρη, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής "Λαϊκά και Αιρετικά", στον ΑΚΟΥ 99,6.

Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος το πρωί της Τρίτης, αφού είχαν προηγηθεί οι συστάσεις προ μηνός, μετέβη εκ νέου στο Μουσείο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές σε μισαλλόδοξες εκφράσεις. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Βουδούρη για τον λόγο που δεν ανέφερε το θέμα κανένας συνοδός εκπαιδευτικός, ο  κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι από μια γρήγορη ματιά στο βιβλίο των επισκεπτών διαπίστωσε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν διακατέχονται από μισαλλόδοξα αισθήματα έχουν επισκεφθεί το Μουσείο. Όπως πρόσθεσε ο Προϊστάμενος κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είχε ενημερώσει άτυπα πολλούς διευθυντές σχολείων να αποφεύγουν τις επισκέψεις και είχε προειδοποιήσει τον συλλέκτη ότι θα έβγαζε εγκύκλιο προς τα σχολεία που θα απαγόρευε τις επισκέψεις, αν δεν συμμορφωνόταν με τη νομιμότητα.

Ο Διονύσης Διαμαντόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι μετά την επίσημη καταγγελία που έλαβε από τον Σύνδεσμο Βασανισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974) και την επίσκεψη στο μουσείο, ενημέρωσε άμεσα τον Μητροπολίτη Βεροίας, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Διαμαντόπουλος, δήλωσε έκπληκτος και έδωσε εντολή για άμεση απομάκρυνση των σχετικών ετικετών. 

Ακούστε τη συνέντευξη του Διονύση Διαμαντόπουλου στο Νίκο Βουδούρη (μετά το 36'):



(φώτο αρχείου)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο