Κραυγή απόγνωσης από τους ροδακινοπαραγωγούς της Μακεδονίας - Συσκεψη και συνέντευξη Τύπου στη Βέροια (βίντεο - φώτο)


Συνέντευξη Τύπου στο χώρο της Εληάς, στη Βέροια, παραχώρησαν την Δευτέρα (2/7) τα μέλη των Δ.Σ. των Αγροτικών Συλλόγων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων από τις ροδακινοπαραγωγές περιοχές της Μακεδονίας, έπειτα από ευρεία σύσκεψη των προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής. 

Τα κύρια προβλήματα που εξέφρασαν οι κ. Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος (Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας) και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χαλκίδης Αναστάσιος, είναι το θέμα των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες στον τομέα των αποζημιώσεων. Επίσης τέθηκε επί τάπητος το εμπάργκο στα γεωργικά προϊόντα που ασκείται στη Ρωσία. Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αμύνταιου, κ. Κρητικού Διαμαντούλα, ο κ. Κάμτσης Χρήστος (Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ''Ενότητα'' Πέλλας) και ο κ. Τσουλάκος Δημήτριος (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας) κατήγγειλαν την γενικότερη απουσία κρατικής μέριμνας σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου, τις κακές κυβερνητικές  επιλογές σχετικά με την τιμή των προϊόντων καθώς και τη γενικότερη υποβάθμιση της ζωής των αγροτών.

Ως απάντηση στις συγκεκριμένες πολιτικές τα μέλη των Δ.Σ αποφάσισαν να συναντηθούν την Τρίτη (3/7) με τους Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας και σε επόμενη φάση με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη (4/7) στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Βίντεο από τη συνέντευξη:







Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας 
Βίντεο - Φώτο: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο