Συνεδρίαση - εξπρές και... φασαριόζικη έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Συνεδρίαση - εξπρές, αν και περιελάμβανε 91 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (11/7),  ωστόσο δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι και οι στιγμές έντασης.

Στην αρχή της συνεδρίασης, που διήρκησε ακριβώς 1 ώρα, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε υπ' όψη τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, σχολίασε αρνητικά τις συνεχείς αλλαγές ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, που από τον Οκτώβριο του 2019 που προβλεπόταν αρχικά, ορίζονται για τον Μάιο του ίδιου έτους. 


Το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με αρκετές απουσίες (κυρίως από την  μειοψηφία), ανάγκασε τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Πέτρο Τσαπαρόπουλο να προειδοποιήσει τους συχνά απόντες πως ''αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος απουσιάσει για 3η συνεχόμενη φορά θα πρέπει να δικαιολογεί την απουσία του με σοβαρό λόγο αλλιώς οι απουσίες θα στέλνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.'' Ο κ.Τσαπαρόπουλος αναφέρθηκε και στην είδηση της σημερινής απέλασης Ρώσων διπλωματών, συνδέοντας το περιστατικό με το θέμα του Μακεδονικού ονόματος και αφήνοντας αιχμές σχετικά με τα πολιτικά παιχνίδια που κρύβονται πίσω από το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. Συγκεκριμένα ο κ. Τσαπαρόπουλος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση Μητροπολιτών και Δημάρχων που αντιδρούν στην ονομασία ''Βόρεια Μακεδονία'', και συνέστησε ''να είμαστε επιφυλακτικοί στον πατριωτισμό κάποιων ανθρώπων'' ενώ καταφέρθηκε εναντίον της ποιμαντορικής εγκυκλίου της Μητρόπολης Βέροιας που αναφέρεται στο όνομα ''Μακεδονία'', χαρακτηρίζοντας ως ''ανιστόρητη'' την φράση "η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελλάδα".

Οι  δηλώσεις Τσαπαρόπουλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Αντώνη Καγκελίδη, δημοτικού συμβούλου και μέλους της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου στη Βεργίνα. Ο κ. Καγκελίδης σηκώθηκε έξαλλος, ωρυόμενος και αποχώρησε από την αίθουσα όσο "έκανε κήρυγμα" ο κ. Τσαπαρόπουλος, όπως χαρακτήρισε την ομιλία του. Έντονη ήταν και η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Μαυροκεφαλίδη, αναφέροντας πως ο ρόλος του Προέδρου είναι να συντονίζει τη συζήτηση, ενώ αντίθετοι στα όσα είπε ο πρόεδρος ήταν με τις τοποθετήσεις τους οι κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Βασίλης Λυκοστράτης.

Σε πιο ήρεμο τόνο και σε άλλα θέματα, σε ερώτηση του κ. Αθανάσιου Αποστολόπουλου, από την παράταξη των Ενεργών Πολιτών, σχετικά με την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος σε καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, ο κ. Θεόφιλος Κορωνάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την επανασύνδεση των νοικοκυριών.


Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχος καθαριότητας, παρουσίασε χάρτη με κάδους για ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης  που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και στα χωριά Βεργίνα, Μακροχώρι, Άγιος Γεώργιος, Πατρίδα και Ριζώματα. Όπως είπε, όσα από τα ρούχα και τα παπούτσια μπορούν να καθαριστούν θα διατίθενται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Φυτειάς, κ. Νίκος Αγγέλου, ο οποίος ζήτησε αποκατάσταση των τομών από έργα της ΔΕΥΑΒ, καθώς και τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων. 

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε το κ. Αθανάσιο Σακαβάρα νέο μέλος της ΚΕΠΑ, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Θεόδωρο Τέττο. Επίσης εγκρίθηκε η άδεια μακρόχρονης απουσίας από τα καθήκοντά της, λόγω εγκυμοσύνης, της δημοτικής συμβούλου κ. Σοφίας Ελευθεριάδου

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο