Συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της παράστασης "Αγαμέμνων" που ανεβαίνει σήμερα (10/7) στη Βέροια


Μετά την μεγάλη επιτυχία στο θέατρο της Επιδαύρου (sold out), η παράσταση ''Αγαμέμνων'' έρχεται σήμερα (10/7) στο θέατρο Άλσους. Ιδιαίτερη τιμή για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας-Κοζάνης καθώς το έργο είναι συμπαραγωγή μεταξύ αυτών και του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (10/7) έδωσαν το παρών οι συντελεστές της παράστασης, ενώ μίλησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Θοδωρής Κατσαφάδος και Ιώβη Φραγκάτου και το μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Ευγενία Καβαλάρη. 


Ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο οποίος, στις δηλώσεις του, στάθηκε στο έργο του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας από το 1983 μέχρι σήμερα, τονίζοντας, παράλληλα, την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  και των φορέων  του Δήμου.

Στην τοποθέτηση του ο πρωταγωνιστής της παράστασης, κ. Γιάννης Στάνκογλου (στον ρόλο του Αγαμένονα), δήλωσε τη χαρά του να συνεργάζεται ξανά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και μάλιστα ''σ' ένα τόσο όμορφο χώρο όπως είναι το Άλσος'' ενώ επισήμανε ότι ''πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη πνοή στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όλης της χώρας ώστε να βλέπουμε πιο συχνά παραστάσεις''.

Ο συμπρωταγωνιστής του, κ. Θοδωρής Κατσαφάδος (στο ρόλο του Φύλακα) , με τη σειρά του, δήλωσε ότι ''για τη συγκεκριμένη παράσταση οι συντελεστές έχουν δουλέψει πολύ ώστε το αποτέλεσμα να ευχαριστήσει τους ίδιους και το κοινό'' αφού ''δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς το κοινό, το κοινό ξέρει να κρίνει'' ενώ στάθηκε και στο ρόλο του σκηνοθέτη (Τσέζαρις Γκραουζίνις), ο οποίος προσέγγισε το έργο ''με σεμνότητα και αγάπη''.


Η κ. Μαρία Πρωτόπαππα (στο ρόλο της Κλυταιμήστρας) ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την σύμπραξη στην παραγωγή, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η κ. Ιώβη Φραγκάτου (στο ρόλο της Κασσάνδρας), εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού. Για την παράσταση μίλησε και ο ηθοποιός κ. Αλέξανδρος Μούκανος (μέλος του Χορού), αναφέροντας πως είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές του στο θέατρο η συμμετοχή στην παράσταση.

Τη συνέντευξη έκλεισε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, κ.Μαυροκεφαλίδης Νίκος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο για την υποστήριξη του, δηλώνοντας, παράλληλα, τη χαρά του για τη συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: ''Φέραμε τον ομφαλό του θεάτρου (Επίδαυρος) στο Άλσος.''

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη

Παίζουν:
Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου 

Χορός: 
Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης,  Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου - Ανζελίκα Καψαμπέλη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη Δανέζη Knutsen 

Promo photos: Τάσος Θώμογλου
Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 40 λεπτά

Χορηγός Επικοινωνίας: InVeria.gr

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο