Στη Βέροια ο πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης - Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και συμμετείχε σε σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής


Συνέντευξη Τύπου στη Βέροια παραχώρησε ο πρώην υπουργός - βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, στο Δημαρχείο Βέροιας, το απόγευμα της Τρίτης (17/7), αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καθώς και  ζητήματα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης.

Η συνέντευξη Τύπου και η σύσκεψη με τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής της Ημαθίας που ακολούθησε, έγινε με αφορμή την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες και της περιοδείας στελεχών στην Κ. Μακεδονία.

Αναλυτικά, ο κ.Μανιάτης, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καταδίκασε απερίφραστα τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της γειτονικής χώρας αφού θεωρεί ότι έτσι ''θα ενισχυθεί ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων''. Επίσης πρόσθεσε ότι ''η Ελλάδα απεμπόλησε τα δυνατά διαπραγματευτικά χαρτιά της στην πρόσφατη συνάντηση του ΝΑΤΟ και ευτέλησε το κύρος της χώρας'' ενώ χαρακτήρισε ως ''τραγέλαφο'' την διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κ.Καμμένου για το θέμα του ονόματος. Πάντως ο κ.Μανιάτης δεν παρουσίασε ένα ξεκάθαρο σχέδιο του κόμματος του σχετικά με την λύση του ζητήματος. Όσον αφορά την πρόσφατη ιστορία με την απέλαση των Ρώσων πρεσβευτών, ο βουλευτής ανέφερε ότι ''το ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την κυβέρνηση να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Σκοπίων, κ.Ζάεφ, ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση αλλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση στη Βουλή''. 

Στη συνέχεια ο κ.Μανιάτης επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις αφού ''Η χώρα μετά από οκτώ χρόνια θυσιών θα έπρεπε να έχει τη σοφία να θωρακίσει την κοινωνική της συνοχή και την οικονομική αυτοτέλεια της, πράγμα που δε συνέβη'' και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ''τη μη συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά την τριετία 2015-18.'' Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συνέχισε την κριτική του και σχετικά με τον αγροτικό τομέα καταγγέλλοντας ''απουσία κυβερνητικής πολιτικής για το ροδάκινο'' ,πέραν του εμπάργκο στη Ρωσία, και τόνισε την ''ανάγκη μιας νέας εκκίνησης για το νομό Ημαθίας αλλά και πανελλαδικά'' με την ''επανεξέταση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ αλλά και την στήριξη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μειώνουν το κόστος άρδευσης καθώς και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για αύξηση της ποιότητας.''

Τέλος, σχετικά με τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό, ο κ.Μανιάτης τοποθέτησε το κόμμα του απέναντι σε ένα ''κακέκτυπο δικομματισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ'' θέτοντας τον πολιτικό στίγμα του ΚΙΝΑΛ ''στο χώρο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου το οποίο βασίζεται στις πρότερες ιδεολογικές καταβολές των μελών του και στα ικανά στελέχη''.  


Παρών στη συνέντευξη Τύπου και στην σύσκεψη που ακολούθησε με τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ήταν και ο κ. Στέφανος Παραστατίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Την συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Βέροιας και μέλος της ΝΕ Ημαθίας του Κινήματος Αλλαγής. 




Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου, αντίστοιχα, οι πρώην βουλευτές Ημαθίας κ. Θανάσης Γεωργιάδης και κ. Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Στέργιος Διαμάντης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ. Ελένη Γκόγκα, τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, Δήμητρα Ζησέκα, Αρίστη Κουκουρίκου Στέλιος Ρεβίθης, Γιάννης Αυγερόπουλος, Στέλιος Μηλιόπουλος, Σάκης Κοσμίδης, Κώστας Δομανόπουλός κ.α.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο