Τι απάντησε ο Μητροπολίτης Βεροίας για συλλαλητήρια και "Βλαχογιάννειο"


Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή ρωσικών συμφερόντων στην διοργάνωση συλλαλητηρίων, αλλά και για το θέμα του Βλαχογιάννειου Μουσείου Βέροιας, παραχώρησε την Δευτέρα (23/7) ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. 

Μιλώντας για το πρώτο θέμα, ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε σαθρά και συκοφαντικά τα όσα ειπώθηκαν περί χρηματισμού Μητροπολιτών για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην χώρα των Σκοπίων. 

Σχετικά με τις σχέσεις του με την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» τόνισε ότι διατηρούσε πνευματικούς δεσμούς με τον πρόεδρο του Παραρτήματος της Ένωσης στην Ελλάδα, Σίμο Παναγιωτίδη, ο οποίος κατάγεται από τη Βεργίνα και δέχτηκε να τελέσει μια ιεροπραξία για την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτή. Όπως είπε, όταν ενημερώθηκε ότι θα είναι και ένας πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας παρών (ο κ. Σεργκέι Βαντίμοβιτς Στεπάσιν), προσκάλεσε στην τελετή του αγιασμού και τους τοπικούς φορείς και άρχοντες του τόπου, προκειμένου να δοθεί η σχετική επισημότητα. Με την παρουσία όλων, λοιπόν, τελέστηκε ο αγιασμός και αυτή ήταν η όποια σχέση με αυτή την Ένωση. 

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και ο υπεύθυνος του Γρ. Τύπου της Μητρόπολης μοναχός Γεράσιμος Μπεκές

Για το "Βλαχογιάννειο", ο Μητροπολίτης τόνισε ότι μόλις ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλο της για την ύπαρξη ετικετών που δεν ταίριαζαν με το ύφος του Μουσείου  (με αναφορές σε "συμμορίτες", "συμμοριτοπόλεμο") ζήτησε αμέσως να απομακρυνθούν. Όταν όμως ενημερώθηκε, και πάλι από τον κ. Διαμαντόπουλο, για την ύπαρξη δημοσιευμάτων με άσχημο ύφος υπέρ του συλλέκτη και του Μουσείου, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσείου και να εξετάσει από κοντά το θέμα (καθώς έλειπε στο Άγιο Όρος). Επιπλέον, ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι πολλά από τα εκθέματα που παραπέμπουν σε δικτατορικά εκθέματα δεν βρισκόταν στο μουσείο, αλλά υπήρχαν στην προσωπική συλλογή του συλλέκτη. 

Πάντως, τονίστηκε πως η αναστολή της λειτουργίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κλείσει κιόλας, γεγονός που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μετά τις απαραίτητες συμμορφώσεις, ο κ. Ντόντος να συνεχίσει να απολαμβάνει την φιλοξενία της Μητρόπολης για την παρουσίαση της συλλογής του. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο με όλη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο