ex-Αιρετικά: Η... χρονική απληστία των Βλάχων και η... παρεξήγηση για ένα κινητό στα αρνητικά του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Δ. Βέροιας


Μπορεί να ήταν η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας, ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα που αμαύρωσαν λίγο το πανηγυρικό κλίμα. 

Συγκεκριμένα, δύο περιστατικά έπεσαν στην αντίληψή μας και θεωρούμε πως είναι άξια σχολιασμού. 

1) Η μακροσκελής εμφάνιση του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και τα... καρφιά του παρουσιαστή 


Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, μαζί με άλλους 7 συλλόγους (εκ των οποίων δύο από Ουγγαρία και Βουλγαρία) εμφανίστηκε την 3η μέρα των εκδηλώσεων, στα Εβραίικα, στη Βέροια. Ο χρόνος που η οργανωτική επιτροπή έδωσε σε όλους ήταν 10-12 λεπτά, ωστόσο οι χορευτές έφυγαν από την πίστα στον διπλάσιο χρόνο (περί τα 25 λεπτά). 

Αυτή η συμπεριφορά, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής (σε επίπεδο παρασκηνίου), αλλά και την δημόσια παρέμβαση του παρουσιαστή της εκδήλωσης Διονύση Καρολίδη, ο οποίος ανέφερε πως ήταν όντως πολύ ωραία η εμφάνιση, αλλά την επόμενη φορά να τους ενημερώσουν, για να τους κάνουν μια εκδήλωση αφιερωμένη μόνο σ' αυτούς. Με αυτό τον δεικτικό τρόπο ο παρουσιαστής θέλησε να καταδείξει την ασέβεια προς τους άλλους συλλόγους, που τήρησαν τους χρόνους και την άλλη διαδικασία. 

Μάλιστα, επενερχόμενος αργότερα ο Διονύσης Καρολίδης αναφέρθηκε και πάλι στο συμβάν, ζητώντας συγγνώμη από τις αποστολές των φιλοξενούμενων από το εξωτερικό για την καθυστέρηση, καθώς είχε περάσει κατά πολύ η ώρα (σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην έναρξη) και τα μέλη των αποστολών εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. 

2) Το χαμένο κινητό και το... χάσιμο στην μετάφραση


Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων και αφού έγινε η παρουσίαση των χορευτικών, ανέβηκε στο βήμα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης και κάλεσε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Αφού κηρύχθηκε η λήξη αποχώρησαν, ωστόσο βρέθηκε ένα κινητό και ο παρουσιαστής (ο Διον. Καρολίδης) το ανέφερε στο μικρόφωνο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μια κυρία εμφανίστηκε και ανέφερε ότι είναι δικό της και το πήρε. Ωστόσο ένας εκπρόσωπος από τις ξένες αποστολές νόμισε προς στιγμήν ότι το κινητό ήταν δικό του και μέχρι να το πάρει χαμπάρι ότι δεν το είχε χάσει, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και άλλοι της διοργάνωσης ζήτησαν από την γυναίκα να επιστρέψει το κινητό, θεωρώντας πως επιχείρησε ύπουλα να το πάρει χωρίς να της ανήκει. 

Αν και διαπιστώθηκε ότι το κινητό δεν ήταν του ξένου αντιπροσώπου, η αμφιβολία για την ιδιοκτησία συνεχίστηκε και η γυναίκα οδηγήθηκε πίσω από φορτηγό της ηχοληψίας (που λειτουργούσε και ως... παραβάν). Η γυναίκα αισθάνθηκε έντονα προσβεβλημένη και φώναζε πως το κινητό ήταν δικό της, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν εμφανώς πιωμένη δεν έπεισε τους εθελοντές για το αληθές των λόγων της. 

Μόνο όταν έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της και διαπιστώθηκε ότι όντως ο αριθμός που έδωσε καλούσε στην συσκευή που κρατούσε αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο τότε ήταν που δεν μπορούσε να συγκρατούσε το θυμό της και ζητούσε αποκατάσταση της τιμής της. Και δικαίως την ζητούσε.

Αν, από την άλλη, είχα αποδειχθεί αληθείς οι υποψίες για απόπειρα κλοπής, τι θα γινόταν; Οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι οι εθελοντές θα έκαναν την δουλειά του... security; Μπορεί να θεωρείται πολλές φορές υπερβολική ή ακριβή ή αχρείαστη η ύπαρξη ιδιωτικής ασφάλειας, ωστόσο να που καμιά φορά χρειάζεσαι ένα εκπαιδευόμενο στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης και δεν το έχεις.

***

Κατά τ' άλλα, συγχαρητήρια σε όσους εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες του και... χαρά στο κουράγιο τους που 5 μέρες έτρεχαν! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο