Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των πέντε νέων γηπέδων τένις στο ΔΑΚ Μακροχωρίου «Δ. Βικέλας»


Με επιτυχία και αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των πέντε νέων γηπέδων τένις, σήμερα το πρωί, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Μακροχωρίου «Δ. Βικέλας», που συνδυάστηκαν με την έναρξη των πανελληνίων αγώνων Ε1 για αγόρια και κορίτσια 18 ετών.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας  Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Άρης Λαζαρίδης, Θανάσης Σιδηρόπουλος και Θεόφιλος Κορωνάς , ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης,  η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα, ο πρόεδρος της Γ' Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης  Πέτρος Τσαρκνιάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Δημήτρης Σταματιάδης και ο έφορος αγωνιστικού της Ομοσπονδίας Ιωάννης Αθαναηλίδης, προπονητές, αθλητές και φίλοι του αθλήματος. Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π. Γεώργιο Γιοβανόπουλο, στη συνέχεια μίλησαν οι επίσημοι παρευρισκόμενοι και στο τέλος έγινε απονομή τιμητικών πλακετών.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο δήμαρχος Βέροιας, κ. Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας ότι «ο Δήμος Βέροιας στα μέτρα των δυνατοτήτων του στηρίζει τον αθλητισμό. Και στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές, γιατί θεωρεί ότι είναι μία όαση στη σημερινή πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός προστατεύει τα παιδιά μας και γι’ αυτό λοιπόν τον στηρίζουμε και θα τον στηρίζουμε. Στα πλαίσια αυτά, από ιδίους πόρους, ο δήμος Βέροιας διέθεσε ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ για να κάνει το έργο εδώ στο ΕΑΚ και μεταξύ αυτών προβλέφθηκε η ολική ανακατασκευή των τεσσάρων γηπέδων που βλέπετε εδώ μπροστά σας, καθώς και η δημιουργία ενός καινούργιου γηπέδου τένις, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες, όπως με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι σήμερα ξεκινάνε πανελλήνιοι αγώνες εδώ στην πόλη μας, που σημαίνει ότι και η Ομοσπονδία είδε το ενδιαφέρον το δικό μας και ήταν θετική απέναντι στις προσπάθειές μας. Ελπίζουμε να χρησιμοποιούνται καλά τα γήπεδα, να φιλοξενούν πάντα αγώνες και να είναι πάντοτε για το καλό. Σας εύχομαι να έχετε καλούς αγώνες.»

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο και  ευχαρίστησε με τη σειρά του τη δημοτική αρχή ο πρόεδρος της Γ’ Ένωσης, κ. Πέτρος Τσαρκνιάς. «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή της Βέροιας κι επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και τα περισσότερα πράγματα έχουν κι ονοματεπώνυμο, όλα ξεκίνησαν από μια συνεργασία που είχαμε πριν από μερικά χρόνια στο γραφείο του Θεόφιλου του Κορωνά. Ο Θεόφιλος Κορωνάς και ο Άρης Λαζαρίδης εκπροσωπούν τον κόσμο της Βέροιας και βάλαμε κάτω τα πράγματα και είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν η μητρόπολη του τένις στην κεντροδυτική Μακεδονία, η Βέροια, να έχει μείνει με τα γήπεδα αυτά που είχε να πέσει ένα ευρώ από το 1982. Πλέον τα γήπεδα, με την πάροδο του χρόνου, ήταν ακατάλληλα για οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα κι ήταν και επικίνδυνα για τη χρήση από τους αθλητές. Γι’ αυτό το θέμα τέθηκε σε προτεραιότητα και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό και τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους και σε χρόνο ρεκόρ τα γήπεδα ολοκληρώθηκαν και πλέον είμαστε σε θέση σήμερα να φιλοξενούμε πανελλήνιους αγώνες κατηγορίας Ε1 για την κατηγορία των αγοριών και κοριτσιών 18 ετών. Θα ήθελα να αναφερθώ και σε μία ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνουμε αυτό το διάστημα- έχουμε δύο κορυφαίους αθλητές, τον Στέργιο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο τένις. Για εμάς φιλοδοξία είναι να γεμίσει η Ελλάδα γήπεδα τένις, όπως έγινε και το 1987, με την ομάδα του μπάσκετ με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Επειδή, όμως, αυτό γίνεται πάντα και με τη συμβολή της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμείς πρέπει να δώσουμε από τη δική μας μεριά, από το τένις, το ισχυρό μήνυμα ότι είναι μεγάλη ευκαιρία κι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ώστε στα νέα παιδιά να υπάρχουν και συνεχιστές του Στέφανου και της Μαρίας που να πρωταγωνιστούν στο τένις. Η ένωσή μας έχει μια ιδιαίτερη και πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γι’ αυτό και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται και γήπεδα στη Σκύδρα και επίσης θα δημοπρατηθούν και άλλα δύο γήπεδα τένις στη Ραχιά. Επίσης, θέλω να ζητήσω και από την Ομοσπονδία- που εδώ εκπροσωπείται από τον Γενικό Γραμματέα και τον Έφορο Αγωνιστικού, ότι η Ένωση θα πρέπει να χρήζει της προσοχής  που της αξίζει. Εύχομαι τα γήπεδα αυτά να φιλοξενούν αγώνες χωρίς προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς».

Ο Γενικός Γραμματέας  της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Σταματιάδης στη συνέχεια: «Με λίγα λόγια παιδιά, να ξέρετε ότι εσείς θα έχετε την τιμή και τη χαρά να εγκαινιάσετε αυτά τα γήπεδα. Σαν Ομοσπονδία, να πούμε ότι η Βέροια έχει μία μεγάλη παράδοση τενιστική, αλλά δυστυχώς πολλά χρόνια τα γήπεδα δεν ήταν αντίστοιχα, ισάξια αυτής της παράδοσης. Χαιρόμαστε να υπάρχουν δήμαρχοι σαν τον δήμαρχο της Βέροιας που πραγματικά «πιάνει» το νόημα του τι είναι το τένις, έχει καλούς συνεργάτες. Αυτό το έργο θα είναι πολύ ανταποδοτικό για την πόλη και η ανταπόδοση αυτή θα φανεί αμέσως. Πολλά συγχαρητήρια, καλούς αγώνες, υγεία, κι εύχομαι πάντα να υπάρχουν φωτισμένοι δήμαρχοι που να αντιλαμβάνονται το πνεύμα».

O έφορος αγωνιστικού της Ομοσπονδίας Ιωάννης Αθαναηλίδης έκανε ένα σχόλιο που έκανε αίσθηση: Εγώ αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι μόνο δύο πόλεις στον κόσμο έχουν φτιάξει καινούργια γήπεδα τέτοια εποχή. Η Νέα Υόρκη και η Βέροια! Καλούς αγώνες και καλή συνέχεια».

Η Ντέπυ Παλαιστή εκ μέρους του ομίλου αντισφαίρισης Βέροιας: «Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε και να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας εδώ. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Βέροιας, κ. Βοργιαζίδη Κώστα και τον αντιδήμαρχο Βέροιας, κ. Λαζαρίδη Άρη, που πήρε την ευθύνη όλου του έργου επάνω του και σήμερα είμαστε όλοι εδώ και καμαρώνουμε για τα αποτελέσματα. Θέλουμε να τιμήσουμε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι στέκονται δίπλα μας χρόνια τώρα και τους ευχαριστούμε πολύ». Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών  στους ανθρώπους της  δημοτικής αρχής, όσο και στους εκπροσώπους του αθλήματος που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 


Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο