Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα (20/8)


Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (20/8), ύστερα από την καλοκαιρινή διακοπή, καλωσορίζοντας μάλιστα και το καινούριο μέλος κ. Γιώργο Μηχαηλίδη από την παράταξη ''Δύναμη Πολιτών''.

Στην πρώτη τοποθέτηση του Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Βοργιατζίδης ανακοίνωσε την παραχώρηση στην κυκλοφορία της γέφυρας Αγίου Νικολάου στην Πατρίδα τονίζοντας ότι ''το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων'' ενώ προανήγγειλε εξελίξεις και στο θέμα της γέφυρας ''Κούσιου'' αφού ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και μέχρι το τέλος Αυγούστου ''θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και θα αρχίσουν οι εργασίες''.

Σχετικά με το θέμα των κουνουπιών-φορέων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, κ.Χρήστος Κούτρας ανακοίνωσε δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα ,και ένα που ερευνάται ακόμα, στο νομό Ημαθίας (ένα στη Νάουσα, τρία στη Βέροια και έξι στην Αλεξάνδρεια) σε άτομα άνω των πενήντα ετών. Μάλιστα σημειώθηκαν και δύο θάνατοι αλλά σε συνδυασμό με άλλες σοβαρότερες παθήσεις. Ο κ. Κούτρας δεν ήταν πολύ αισιόδοξος καθώς δήλωσε ''πως δεν υπάρχει καμία θεραπεία γι αυτές τις λοιμώξεις''. Επίσης η επίλυση του προβλήματος μέσω ψεκασμών δεν θα είναι αποτελεσματική καθώς ''τα κουνούπια γεννήθηκαν και αναπαράχθηκαν ήδη, αφού οι φετινοί ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Μαΐου και όχι από τον Απρίλιο όπως προβλεπόταν. Αυτό πρέπει να γίνει του χρόνου''. Κλείνοντας, ο κ. Κούτρας πρόσθεσε ότι ''το φαινόμενο παρακολουθείται στενά καθώς οι επόμενες σαράντα ημέρες είναι κρίσιμες''. Για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, κ.Κορωνάς Θεόφιλος, δήλωσε ότι '' πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Δημαρχείο και στάλθηκε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς ώστε να προχωρήσει ο ψεκασμός σε πάρκα, νησίδες και γενικά κοινόχρηστους δημόσιους χώρους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο''. Αναμένεται η σχετική απάντηση, από την επιστημονική επιτροπή, γι αυτό το μέτρο.

Στη πρώτη τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, το νέο μέλος κ.Γιώργος Μηχαηλίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη μη ύπαρξη απολογισμού από την παράταξη του Δημάρχου. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Ασλάνογλου Στυλιανός απάντησε σχετικά: ''Ο απολογισμός με τη μορφή δημόσιας συνεδρίασης είναι προαιρετικός. Όλες οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και οι αποφάσεις του Δήμου είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο.Επίσης υπάρχει και η έγκριση του ισολογισμού που παίζει το ρόλο απολογισμού.'' Και ο Δήμαρχος πρόσθεσε: ''η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια από το διάστημα 2011-14 που συμμετείχαμε ως διοίκηση. Ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να παραστεί στα Δημοτικά Συμβούλια και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.''

Σε άλλα θέματα, εγκρίθηκε η προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων στη Βέροια καθώς και η υποβολή πρότασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας κατά τις ημέρες του Σαββάτου, Κυριακής και τις αργίες.  

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Γκιουλέκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο