Στην κορυφή των Άλπεων (4.807,87 μ) ο Σ.Χ.Ο. Βέροιας


ΔΤ από ΣΧΟ Βέροιας: Η 6μελής αποστολή ορειβατών του Σ.Χ.Ο. Βέροιας ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων,  Mont Blanc (Λευκό Όρος) στα 4.807,87μ υψόμετρο!

Οι τέσσερις άντρες και οι δύο γυναίκες μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 65α γεννέθλια του συλλόγου μας.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Τάσος Γεωργάκαρος,  Στέλιος Πασβάτης,  Γιώργος Μουρατίδης,  Δημήτρης Σιάσιος και οι δύο κοπέλες μας Κατερίνα Χειμωνίδου και Κατερίνα Φράγκου. Η αποστολή ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου 2018 και διήρκησε 12 ημέρες.

Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε από την Cosmiques route, με διανυκτερεύσεις και σίτιση εκτός καταφυγίων, γεγονός που αύξησε αρκετά τον ήδη ψηλό βαθμό δυσκολίας. Οι ορειβάτες μας προτίμησαν την «καθαρή» μορφή αλπινισμού, χωρίς την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν τα οργανωμένα καταφύγια. Έτσι, ανέβηκαν κουβαλώντας το σύνολο του ορειβατικού & κατασκηνωτικού εξοπλισμού, καθώς και τα υλικά σίτισης. Αναλογιζόμενοι τις απότομες κλίσεις , το μεγάλο υψόμετρο, τις γρήγορες μεταβολές του καιρού και τις συχνές πτώσεις βράχων, η ανάβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, απαιτώντας ορειβατική εμπειρία & γνώσεις, άριστη φυσική κατάσταση και σωστό εγκλιματισμό στο υψόμετρο.

Οι ορειβάτες μας δεν πτοήθηκαν ακόμη και όταν η Γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε απαγορευτικό μετακίνησης λόγω κατολισθήσεων στην πρώτη διαδρομή που είχε επιλέξει η ομάδα, ακολουθώντας τελικά εναλλακτική διαδρομή.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την μεθοδικότητα  και την υπευθυνότητα με την οποία τέθηκε ο στόχος για να υλοποιηθεί με ασφάλεια. Ο στόχος τέθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, διάστημα στο οποίο έγινε συστηματική προπόνηση, καθοδηγούμενη από πτυχιούχους εκπαιδευτές & οδηγούς βουνού. Ακόμη, όλα τα μέλη της ομάδας είναι απόφοιτοι από επίσημες σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης οργανωμένες από τον ΣΧΟ Βέροιας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Το εγχείρημα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια κάποιον ανθρώπων που εδώ θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια:

Ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια και την υλικοτεχνική υποστήριξη τον  Εκπαιδευτή & Οδηγό Βουνού Παναγιώτη Γουμπέρη και το κατάστημα mountain-house.gr. Ευχαριστούμε το εργαστήριο «Βεριώτικη πίτα Σάκης» για την πολύτιμη χορηγία! Ευχαριστούμε τους β. Εκπαιδευτές Ορειβασίας & Αναρρίχησης Γιάννη Κοβανίδη, Μιχάλη Νταούφα και Αχιλλέα Χουρσουλίδη για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη.

Τέλος, το σύνολο του Δ. Σ. & τα μέλη του Σ.Χ.Ο. Βέροιας θέλουμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στα μέλη της αποστολής για την συγκίνηση και την υπερηφάνια που μας χάρισαν με την κατάκτησή τους.

Πάντα Ψηλά!!!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο