Βίντεο για την προβολή της Φυτειάς από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο


Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο βίντεο για την προβολή της ορεινής Φυτειάς Ημαθίας δημιούργησε ο τοπικός σύλλογος του χωριού.

Στο 4λεπτο βίντεο που δημιουργήθηκε από τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΤΕΙΑΣ (Ε.Μ.Σ.Φ.) προβάλλεται το Ορεινό χωριό Φυτειά Ημαθίας με σκοπό την παρουσίαση του χωριού τόσο στον ντόπιο πληθυσμό, όσο και στον ευρύτερο κόσμο. 

Στο βίντεο αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά του χωριού, τα μυστικά μονοπάτια, ενώ μπορούμε να πάρουμε και μια γεύση από την πολιτιστική και λαογραφική κληρονομιά του. Συγκεκριμένα, εξαιρετικό δείγμα αυτής της κληρονομιάς αποτελεί ο εμβληματικός Ναός του Αγίου Αθανασίου (και ειδικότερα ένα τμήμα που διασώθηκε από τον παλιό ναό) που κηρύχθηκε το 1969 ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το ελληνικό κράτος. 


Με σύντομο και περίτεχνο τρόπο παρουσιάζονται «ξεχωριστά» σημεία του χωριού με κυρίαρχο το ανεξάντλητο πράσινο και την πομπώδη βλάστηση, προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος το χωριό, να το επισκεφτεί και να ενημερωθεί για τις διάφορες πολιτιστικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. 

Για την δημιουργία του βίντεο και την υλοποίηση του συνέβαλαν σημαντικά οι εξής: Στην οργάνωση της παρουσίασης το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειάς με τη συμμετοχή όλων των μελών του, η Βασιλείου Κωνσταντίνα στη σύλληψη ιδέας και την επιμέλεια παρουσίασης ο Γαλιάτσος Ιωάννης στην κινηματογράφηση - επεξεργασία βίντεο και ο Νικολόπουλος Μίμης στην σύνθεση της μουσικής.

Δείτε το βίντεο:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο