Καταγγελία Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας για μη λειτουργία τμήματος πληροφορικής στο ΕΠΑΛ



Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νάουσας αναφέρει: Το υπουργείο Παιδείας με την Απόφαση αριθμ. 10645/ΓΔ4 «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» επιχειρεί να επιβάλλει την λειτουργία των σχολείων με τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Με οδηγό την περυσινή εμπειρία των ηλεκτρονικών προεγγραφών στα ΕΠΑΛ , που οδήγησε σε κλείσιμο τμημάτων και ειδικοτήτων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπουμε πως μπαίνουν σε δοκιμασία οι γονείς και οι μαθητές που φοιτούν στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Νάουσας. Πέρυσι ενώ φαινόταν ότι θα έκλεινε, τελικά λειτούργησε και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά με ποια λογική δεν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους οι μαθητές την φετινή χρονιά.

Για όσους πήγαν να κάνουν εγγραφή με τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο, στο σύστημα είναι κλειστή η επιλογή της Πληροφορικής.

Πέρα από τον απαράδεκτο τρόπο σύνδεσης του συστήματος TAXISμε τις εγγραφές και την εκπαίδευση των παιδιών μας, το ανόητο αυτό σύστημα δεν προβλέπει την δυνατότητα αλλαγής της προτίμησης κάποιων σε σχέση με την ειδικότητα που θα πάρουν. Και βέβαια πρώτα και κύρια είναι προγραμματισμένο να κλείνει τα τμήματα που «βλέπει» σαν ολιγάριθμα.

Σαν γονείς των μαθητών απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο πρόσωπο (όχι στον υπολογιστή) και απαιτούμε να επαναλειτουργήσει το τμήμα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Νάουσας, δεν θέλουμε το «φιλικό» χτύπημα στην πλάτη αλλά έμπρακτη στήριξη σ΄ αυτή την πορεία.

Σαν γονείς που εκφραζόμαστε με τον Σύλλογο Γονέων και με την Ένωση Γονέων Νάουσας είναι αδύνατο να αποδεχτούμε αμαχητί αυτή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο