Νοέμβριο ξεκινάει για 2η χρονιά το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Βέροιας




Από το Νοέμβρη ξεκινάει η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του «Kοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» στη Βέροια σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βέροιας 

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».
Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και πέντε χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά, Τύρναβο και Μουζάκι.

Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.
Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας θα εκπαιδευτεί την ακαδημαϊκή χρονιά 2018- 2019 στο Βέλγιο σε θέματα Ψυχολογίας με το πρόγραμμα ΕRASMUS +  του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια  θα μεταδώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του  στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον   Οκτώβριο 2018 έως τον Ιούνιο του 2019, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.
Από το Νοέμβρη του 2018 θα  ξεκινήσουν οι  παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς:

1)      Ψυχολογία (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας) από τις 17:00 έως 19:30
2)      Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας (θέματα που άπτονται θεραπευτικών τεχνικών ενδυνάμωσης εαυτού) από τις 17:30 – 20:00

3)      Παιδικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής  (Ταξίδι και βίωμα με δημιουργικές ασκήσεις προφορικού και γραπτού λόγου και παιχνίδια εμψύχωσης με σκοπό την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και του ομαδικού πνεύματος, όπως και την καλλιέργεια των εκφραστικών τους μέσων)  από τις 11:00 – 12:30     


Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο  έως τον Ιούνιο 2019, θα συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

  • Δεχόμαστε  από τις  15 Ιουνίου 2018 έως 15 Οκτωβρίου 2018  αιτήσεις εγγραφών μελών για τα τμήματα των ενηλίκων άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο και για τα τμήματα παιδιών από 6 και άνω έως 15 ετών.
  • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» έχει την παρακάτω οικονομική συνδρομή για το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019:
  • το νέο μέλος 130, 
  • το παλιό μέλος120, 
  • το βραβείο επιμέλειας 110, 
  • Αν παρακολουθήσει κάποιος σπουδαστής δύο τμήματα συγχρόνως  για το   νέο μέλος 240 συνολικά ενώ αντίστοιχα για το παλιό  μέλος 230 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» :  IBAN GR  56017 1618 0006 6181 2768 7051
  • Για τα παιδιά η συνδρομή θα είναι 120 ευρώ.
  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε τέσσερα χρόνια.
  • Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 25 Ευρώ όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, εκδρομές, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.).

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια του νομού Ημαθίας, κ. Πάττυ Παπαδήμου - Θεοδωρίδου,  στο τηλ. 6977024950 και με τη Γραμματεία του Κ.Π.Ε.Π. κ. Έφη Λοιζά στο τηλ. 6947449794 και 6942434306 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com).

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

koinonikopanep@gmail.com & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο