Βιβλία από την προσωπική συλλογή του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


ΔΤ: Τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν βιβλία από την προσωπική συλλογή του Γιάννη Μόραλη θα έχουν οι αναγνώστες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη για τη σπουδαία αυτή δωρεά.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Βιβλιοθήκη μας, να φιλοξενεί μια τέτοια πολύτιμη συλλογή, που περιλαμβάνει βιβλία τέχνης αλλά και λογοτεχνικά, από την ιδιωτική, προσωπική του συλλογή.

Η συλλογή ΜΟΡΑΛΗ θα αποτελέσει τμήμα του πληροφοριακού υλικού της Βιβλιοθήκης και θα είναι σύντομα διαθέσιμη για χρήση μόνο στους χώρους της Βιβλιοθήκης.


Ο Γιάννης Μόραλης υπήρξε μία από τις δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα: πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος και εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος. Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς 138) από τις 20/9/2018 έως τις 05/01/2019. Μέσα από ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του. Στην οργάνωση της έκθεσης, συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, κατανοώντας και σπουδαιολογώντας την αξία αυτής της δωρεάς, θα πραγματοποιήσει κατά το σχολικό έτος 2018-2019 εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικού ενδιαφέροντος για παιδιά με σκοπό την γνωριμία με το έργο το μεγάλου ζωγράφου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο