Δήμαρχος Βέροιας: Ενέχυρο η Δημόσια περιουσία στους δανειστές της χώρας - Ελπίζω να μην μας ζητήσουν και ενοίκιο!


Για το πως βλέπουν οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη (9/10) την ιστορία με την ένταξη ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και στο Υπερταμείο, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης (10/10/2018).

Με σαφή αρνητική διάθεση για το θέμα της ένταξης, ο Δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα:

"Η παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο υπερταμείο σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς του δανειστές, για 99 χρόνια, παραχωρώντας συγχρόνως την δυνατότητα εκμετάλλευσής τους  και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας,  ακόμα και την πώλησή τους. Άρα βλέπουμε ποιος είναι ο σκοπός, είναι μία μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας, προκειμένου αυτά όλα τα κινητά να είναι ενέχυρο. Αυτό το πράγμα συμβαίνει επί της ουσίας. Βεβαίως, προφανώς φαντάζομαι ότι όλοι μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτή την εκχώρηση και βέβαια ζητάμε οι δημόσιες περιουσίες να αποδοθούν  στους δημότες και στις τοπικές κοινωνίες... 
...Θα αναφέρω επί παραδείγματι ότι και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος είναι παραχωρημένος στο Δήμο μας, παραχωρήθηκε το 2011 για μία 20ετία, αν δεν απατώμαι, είναι μέσα  στα ακίνητα τα οποία πήγαν στην ΕΤΑΔ. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει χρονική στιγμή, φέτος, μετά από 1, 2 ή 5 χρόνια, δεν έχει σημασία, κατά την οποία θα μας ζητηθεί να πληρώσουμε και ενοίκιο..."

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο