ΕΝΚΛΩ: Σε αναζήτηση επενδυτών η κυβέρνηση


Κυβερνητικοί κύκλοι και τοπικοί παράγοντες με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε ευαίσθητες περιοχές όπως η Ημαθία και η Θράκη βρίσκονται σε -άτυπη- αναζήτηση επενδυτών (διερεύνηση σχετικού ενδιαφέροντος), μήπως και τελικά πουληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.
Η ουσία είναι ότι η «Aiglon» που είχε εκδηλώσει κατά το παρελθόν σχετικό ενδιαφέρον φέρεται να έχει πει οριστικό «αντίο» στο εγχείρημα, έχοντας ως επιχειρήματα για τη συγκεκριμένη στάση της, τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις και το γεγονός ότι ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΚΛΩ δεν γίνεται με τη μορφή «πακέτου», αλλά είναι σπασμένος σε κομμάτια.

Ειδικότερα, αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο να εκπληστειριασθούν τα εργοστάσια της Ροδόπης, της Μαρώνειας και ίσως της Στενημάχου (Ημαθία), ενώ αντίθετα, δεν περιλαμβάνονται στον επικείμενο πλειστηριασμό αρκετές μονάδες, όπως π.χ. αυτές της Τρικολάν, της Β’ μονάδας στη Νάουσα, της Όττο Έβρος και της Fanco.

Σε ότι αφορά το ύψος του τιμήματος των μονάδων που θα βγουν στον πλειστηριασμό, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, μπορεί μεν να θεωρείται «τσιμπημένο», αλλά δεν είναι απαγορευτικό, καθώς με την πάροδο του χρόνου υπάρχει η δυνατότητα σημαντικής μείωσής του.

Παράγοντες της αγοράς θα θεωρήσουν ως θετική έκπληξη την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος σ’ αυτή τη φάση, πλην όμως εξακολουθούν να πιστεύουν στην αξία των πωλούμενων περιουσιακών στοιχείων και δεν αποκλείουν την εμφάνιση επενδυτών σε κάποια μελλοντική στιγμή.

«Η κλωστοϋφαντουργία στην Ευρώπη ανακάμπτει και ξένοι οίκοι συνιστούν στη χώρα μας την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου» υποστηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση -σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- έχει επιδιώξει έντονα κατά τα τελευταία χρόνια το εγχείρημα της επαναλειτουργίας πτωχευμένων παραγωγικών μονάδων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα οι προσπάθειες αυτές να έχουν αποφέρει καρπούς.

Στα πλαίσια αυτά, θα συνεχιστούν κάποιες άτυπες προσπάθειες διερεύνησης για ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος, με στόχο την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο