ex-Αιρετικά: Οι 3+3 "μνηστήρες" του Δ. Βέροιας...


Ξεκαθαρίζει το τοπίο (πολύ νωρίτερα, σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014) για τους διεκδικητές του Δήμου Βέροιας, έχοντας ήδη τρεις ανακοινώσεις πρόθεσης υποψηφιοτήτων και άλλων τριών δεδομένων υποψηφιοτήτων. 

Αυτοί που έχουν ήδη δηλώσει (ανεξάρτητα από τον τρόπο) ότι προτίθενται να διεκδικήσουν τον Δήμο Βέροιας είναι οι Παύλος Παυλίδης και Γεωργία Μπατσαρά, εσχάτως, και πολλούς μήνες νωρίτερα ο Γιάννης Παπαγιάννης

Από τους δεδομένους, αν και ακόμα δεν έχουν κάνει τις τυπικές δηλώσεις, θεωρούνται ο νυν Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντώνης Μαρκούλης και ο επικεφαλής που θα οριστεί από το ΚΚΕ για την "Λαϊκή Συσπείρωση", πιθανότατα ο σημερινός επικεφαλής της, Γιώργος Μελιόπουλος

Υπάρχουν βεβαίως και φήμες για άλλους συνδυασμούς που πιθανά να εμφανιστούν, για παράδειγμα υπάρχει υποτίθεται κινητικότητα σε άτομα του ακροδεξιού χώρου και της Χ.Α., ωστόσο θεωρούμε πως πρόκειται απλώς για "λόγια του αέρα". 

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στους συνδυασμούς, καθώς θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να αναφερθούμε στο μέλλον (με σειρά... πρωτοκόλλου οι 4 και προτεραιότητας μετά):

1) Συνδυασμός Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη: Η σημερινή παράταξη του Κώστα Βοργιαζίδη, 4,5 χρόνια μετά την νίκη (στον β' γύρο) και την ανάληψη της εξουσίας, παρουσίασε από το μισό της θητείας και μετά προβλήματα, έχοντας μάλιστα απολέσει 4 άτομα από το δυναμικό της και έχοντας άλλους 2-3 προφανέστατα αποστασιοποιημένους και κανα 2 ακόμα μονίμως απόντες. Όπως και να έχει, ο Κώστας Βοργιαζίδης καταβάλλει προσπάθεια σημαντικής ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων και ανοίγματος σε άλλους πολιτικούς χώρους. 

2) Συνδυασμός Γιάννη Παπαγιάννη: Αν από τους 25 δημοτικούς συμβούλους του Κ. Βοργιαζίδη είναι πλέον ανεξάρτητοι οι 4 και άλλοι τόσοι εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις, ο συνδυασμός Παπαγιάννη, με 3 εκλεγμένους Συμβούλους (ο επικεφαλής και άλλοι 2) θεωρείται πιο... προωθημένος, αφού και οι 2 της παράταξης έχουν σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τον επικεφαλής τους και μόνο τυπικά θεωρούνται ομάδα. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπαγιάννης στις αρχές του έτους, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήθηκε αυτή τη φορά να πάρει στήριξη από τη ΝΔ, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

3) Συνδυασμός Αντώνη Μαρκούλη: Ο συνδυασμός αποτελείται σήμερα από 2 δημοτικούς συμβούλους (τον επικεφαλής και ακόμη έναν), ωστόσο είναι "one man show" υπόθεση, με τον κ. Μαρκούλη να σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της αντιπολίτευσης από πλευράς του συνδυασμού του. Είναι πρόδηλη η βούληση του Αντώνη Μαρκούλη να είναι και πάλι υποψήφιος και μάλιστα υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το αν θα πάρει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλων κομματικών ή ιδεολογικών φορέων. Πάντως, αν και ενεργός στα συμβούλιο και... θορυβώδης ο κ. Μαρκούλης, δεν έχει κάνει αποφασιστικές κινήσεις για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, εκτός δημοτικού συμβουλίου. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

3 plus) Συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν στηρίξει υφιστάμενη υποψηφιότητα (βλέπε υποψηφιότητα Μαρκούλη). Δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό σενάριο, οπότε δεν σας κουράζουμε...

4) Συνδυασμός "Λαϊκής Συσπείρωσης" (Γιώργος Μελιόπουλος;): Η παράταξη του ΚΚΕ εκφράζει σταθερά τις πολιτικές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Πολλές φορές η παρουσία της είναι χρήσιμη, άλλες φορές η ρητορική είναι τόσο θεωρητική που δεν μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή σε ζητήματα καθημερινότητας (τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει λαϊκή επανάσταση και να αναλάβει το προλεταριάτο τις τύχες του). Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Μελιόπουλος είναι από τους πλέον σοβαρούς και εργατικούς (και τα δύο σε πολιτικό επίπεδο, αν και τω αυτώ ισχύει και σε προσωπικό επίπεδο) δημοτικούς συμβούλους του Δ. Βέροιας. Αν θα τεθεί ή όχι και πάλι επικεφαλής ο κ. Μελιόπουλος είναι θέμα που θα αποφασίσει το κόμμα.

5) Συνδυασμός Παύλου Παυλίδη: Ανακοινώθηκε μόλις προ λίγων ωρών, το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018, ενώ η πρόσκληση προς τα ΜΜΕ στάλθηκε δύο μέρες πριν, την Παρασκευή. Φαίνεται πως έχει γίνει προεργασία, υπάρχει έτοιμο site και, όπως ο ίδιος ο κ. Παυλίδης δήλωσε, σύντομα θα παρουσιάσει και υποψηφίους. Ή μήπως να μην το κάνει, γιατί θα χάσει παρά θα κερδίσει από κάποια ονόματα που ακούστηκαν ήδη; Ως έμπειρος πολιτικός ο ίδιος και με καλό επικοινωνιακό επιτελείο, κατά πως φαίνεται, μάλλον θα τα σκεφτεί καλά τα πράγματα και θα πράξει το καλύτερο για αυτόν. 

6) Συνδυασμός Γεωργίας Μπατσαρά: Η απόφαση καθόδου της Γεωργίας Μπατσαρά στην διεκδίκηση του Δήμου Βέροιας ανακοινώθηκε, μέσω fb, την Παρασκευή (12/10), λίγο μετά την πρόσκληση Παυλίδη προς τα ΜΜΕ για τη συνέντευξη της Κυριακής. Ακόμα δεν έχουμε όνομα συνδυασμού, δεν έχουμε ονόματα υποψηφίων, ούτε... ιδρυτικές διακηρύξεις, ωστόσο, όπως η ίδια και άλλοι διαρρέουν, θα έχει την στήριξη της ΝΔ.

***
Αυτά τα ολίγα για μία αρχική... γεύση. Όσο περνά ο καιρός και έχουμε περισσότερα δεδομένα για κάθε συνδυασμό θα τα λέμε...

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο