ex-Αιρετικά: Σε απάντηση των ανοησιών περί λογοκρισίας σε τραγούδια, "Μακεδονία Ξακουστή" και πανό για τη Μακεδονία στην παρέλαση της Βέροιας


Μέσα στα πολλά που ακούγονται για... απαγορευμένα τραγούδια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα σχετικά (που πολλές φορές πρόκειται απλά για μπούρδες), ακούστηκε και ότι στις παρελάσεις πλέον δεν επιτρέπεται να παιανίζει το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή" και αυτό κάποιοι το... διαπίστωσαν (τρομάρα τους) στην παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου 2018 στη Βέροια... 

Φυσικά, πρόκειται για μία ακόμη ανοησία, από αυτές που εύκολα από στόμα σε στόμα διαδίδονται (και κυρίως μέσω διαδικτύου), καθώς τόσο στις 16 Οκτωβρίου, όσο και στις 28 Οκτωβρίου η μπάντα παιάνισε κανονικά το "Μακεδονία Ξακουστή", όπως άλλωστε και το άλλο σχετικό εμβατήριο "Η Μακεδονία μας" (Δεν θα την πάρουνε ποτέ, την γη των Μακεδόνων...). 


Μάλιστα, στο άκουσμα του εμβατηρίου "Μακεδονία Ξακουστή" είδαμε τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη να τραγουδά τους στίχους (σχετική φωτο). 


Επίσης, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων κρατούσε πριν το αντιπροσωπευτικό τμήμα ένα πανό που ανέγραφε "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", με φόντο την Ελληνική σημαία, τον ήλιο της Βεργίνας και τον Μ. Αλέξανδρο. 


Τέλος, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 το "Μακεδονία Ξακουστή" το τραγούδησαν και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροιας περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα (και χειροκροτούσαν - αμήχανα ή όχι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι υπόλοιποι πολιτικοί που τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας). 

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Φανταζόμαστε ότι ούτε οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροια θα έχουν... κυρώσεις, ούτε τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, ούτε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ. Βέροιας Βαλάντης Κυριακίδης... 

Να ηρεμήσουμε, λοιπόν, γιατί με τα fake news και την ανοησία του καθενός θα αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε και για αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας και ακούμε με αυτιά μας. 



ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο