Η Ε.Λ. Βέροιας σε Φεστιβάλ στην Χερσόνησο Κρήτης


ΔΤ: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, συμμετείχε με το τμήμα παραστάσεων, στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε στην Ελιά και τις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν με συγκροτήματά τους η Ρωσία, Γερμανία, Εσθονία, Λιθουανία και Κύπρος.

Η εμφάνιση του τμήματός μας ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από όλους και αφιέρωσε και τις δύο παραστάσεις, για άλλη μία φορά, στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.

Όλοι οι σύλλογοι στο τέλος κάθε βραδιάς απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ελιάς «Άγιος Ρωμανός Μελωδός» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών «Άγιος Κωνσταντίνος».


Παράλληλα με την παραπάνω δραστηριότητα όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτό το οδοιπορικό, παρά την μεσογειακή καταιγίδα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο της Ακρόπολης, να ανεβούμε τον "ιερό βράχο" της Ακρόπολης, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο στον κόσμο και να θαυμάσουμε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τον ναό της Απτέρου Νίκης.

Επίσης επισκεφθήκαμε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα πολυσυλλεκτικό, περιβαλλοντικά βιώσιμο προορισμό για δραστηριότητες αναφορικά με εκπαίδευση, τέχνη, ψυχαγωγία. Αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής.


Στο Ηράκλειο της Κρήτης ξεναγηθήκαμε στο ανάκτορο της Κνωσού, επισκεφθήκαμε την πασίγνωστη νήσο Σπιναλόγκα και θαυμάσαμε τις ομορφιές της Ελούντας και του Αγίου Νικολάου.

Παύλος Σαρημιχαηλίδης                        Σταθούλα Ανεσίδου
             Πρόεδρος                               Ταμίας/Αρχηγός Αποστολής

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο