Προληπτικές εξετάσεις με κινητό Μαστογράφο της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Βέροια


Στο Δήμο Βέροιας ο κινητός Μαστογράφος της Αντικαρκινικής εταιρείας. Συνεχίζεται το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.
Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε την αμέριστη υποστήριξη μας, τα μέσα και τις ευκαιρίες στις γυναίκες της χώρας που μας χρειάζονται, να σώσουν τη ζωή τους. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.»

Στο Δήμο Βέροιας βρίσκεται το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής εταιρείας από χθες Παρασκευή 12 και σήμερα Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, συνεχίζοντας την περιοδεία Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού για τις ανασφάλιστες γυναίκες των απομακρυσμένων Δήμων τη χώρας με την οργανωτική και χορηγική συμβολή της ΚΕΔΕ. 

Το προηγούμενο διήμερο ο κινητός μαστογράφος πραγματοποίησε μαστογραφίες στον Δήμο Σκύδρας, ενώ ο τρέχον κύκλος του προγράμματος θα συνεχιστεί μετά από την Βέροια σε τρεις ακόμη δήμους. 

Η μονάδα του κινητού ψηφιακού Μαστογράφου θα βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας από τις 9.00-13.00 (τηλέφωνα για ραντεβού 2331-3553824, 2331-353822 ,2331-353821)

«Η ΚΕΔΕ συνεχίζει με αποφασιστικότητα για 3η συνεχή χρονιά να παρέχει σωτήριες λύσεις σε ευπαθείς οικονομικά δημότισσες που δεν έχουν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας, ειδικά στους απομακρυσμένους δήμους της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και συμπλήρωσε : «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμα στάδια. Η πλειοψηφία των ασθενών μπορούν να ζήσουν για πάρα πολλά χρόνια, με την έγκαιρη διάγνωση, γι αυτό και υλοποιούμε και στηρίζουμε συστηματικά το πρόγραμμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας που προσεγγίζει, εξετάζει και ενημερώνει μία προς μία, γυναίκες σε όλη τη χώρα, που διαφορετικά θα έχαναν αυτή την ευκαιρία. Στόχος μας είναι καμία γυναίκα, και στα πιο ακριτικά σημεία της Ελλάδας, να μην στερηθεί τη δυνατότητα να σώσει την ζωή της, αξιοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης επιστήμης με την δυναμική Εκστρατεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε περισσότερους από 25 δήμους της χώρας, από τον Απρίλιο του 2018 που ξεκίνησε ο φετινός κύκλος δωρεάν εξετάσεων, δίνοντας την δυνατότητα σε τουλάχιστον 100 ενδιαφερόμενες γυναίκες ανά δήμο δωρεάν μαστογραφίας, και ενημέρωσης για τους παράγοντες κινδύνου της νόσου.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι:

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Μετά την Βέροια το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα μεταβεί :

Στον Δήμο Θερμαϊκού 
Κυριακή 14 Οκτωβρίου : Στην Περαία, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού ( Ανθέων 47 )

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου : Στη Ν. Μηχανιώνα, στον προαύλιο χώρο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης ( Μακρυγιάννη 13 )

Τηλέφωνο για ραντεβού: 23920 25887 (09.00-14.00)
Στον Δήμο Δέλτα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Χαλάστρας

Τηλέφωνο για ραντεβού : 2313305922 (08.00-15.00)
Στον Δήμο Βόλβης 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου : στην Αρεθούσα & 

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου : στη Νέα Μάδυτο

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6944586535 (09.00-14.00)

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, στον πρόσφατο κύκλο της περιοδείας του, το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής εταιρείας επισκέφτηκε τους Δημους Καρδίτσας

Πύλης Τρικάλων, Καλαμπάκας, Ιωαννίνων, Νεστορίου, Έδεσσας και Πτολεμαΐδας.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης δήλωσε : 

«Για τους Δημότες του Δήμου Καλαμπάκας , αλλά και γενικώς για όλους τους κατοίκους της υπαίθρου, η Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ παρέχουν στα θέματα Υγείας μια μεγάλη προσφορά, όπως ήταν η Μαστογραφία πού έγινε στις γυναίκες του Δήμου (περίπου 100) σε δύο ημέρες, και θα θέλαμε ,ό,τι έχει σχέση με την Υγεία και συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα να γίνονται σε τακτά διαστήματα, αφού όπως αποδεικνύεται είναι πολυάριθμοι οι δημότες και δημότισσες που τα χρειάζονται. 

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της εκστρατείας Υγείας, και περιμένουμε να επανέλθουν συντόμως.»Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο