Ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό ναυάγιο του Βοργιαζίδη! (άποψη)


ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης*: Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το απόγευμα πολίτες της Βέροιας που ανήκουν στην Ριζοσπαστική Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. 

Στόχος αυτής της ομάδας πολιτών (μερικοί εκ των οποίων είναι δημοτικοί σύμβουλοι με τον πολιτικά αποτυχημένο Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη) είναι να διερευνήσει το τοπίο και ανάλογα με τα αποτελέσματα ή να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή να στηρίξει κάποιον προοδευτικό!!

Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακούς προοδευτικός καλό θα ήταν να κρατάς μικρό καλάθι καθώς καταργήθηκαν τα αριστεία επί της πρώτης φορά Αριστερά, η συγκέντρωση αυτή ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να καταλάβει και ο πιο άσχετος με την πολιτική ψηφοφόρος, πώς αντιλαμβάνεται αυτή η κίνηση πολιτών της Βέροιας τις δημοτικές εκλογές που έρχονται!!

Η πρόσκληση που έστειλαν στα τοπικά ΜΜΕ και ήταν ανοικτή για όλο τον κόσμο έλεγε: «Η "Ομάδα Πολιτών" Βέροιας σας προσκαλεί στην ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΕΛΙΑΣ, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι νέες προοπτικές της με το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ΄΄ καθώς και τη διαμόρφωση προοδευτικών, ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φυσικά πολύ μικρή, έως απογοητευτική και μόνο ελάχιστοι που στηρίζουν ακόμη αυτήν την τραγική κυβέρνηση έδωσαν παρών.

Αξίζει όμως να δούμε σε δεύτερη και πιο νηφάλια ανάγνωση, από την πρώτη περιγραφή που μας έκαναν κάποια τοπικά μέσα και ιστοσελίδες με ειδικότητα στην κοπτοραπτική της είδησης!! (και μαγειρικής ενίοτε!!), τι ακριβώς έκαναν οι απίθανοι διοργανωτές της εκδήλωσης!!

1.  Λογικά για το περίφημο σχέδιο «Κλεισθένης Ι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μιλήσει κάποιος γνώστης και ειδικός σε νομοθεσίες δήμων και περιφερειών. Αντ’ αυτού οι ομιλητές διάβασαν στον λιγοστό κόσμο το ενημερωτικό μανιφέστο του κόμματος και της κυβέρνησης για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Για να καταλάβετε μάλιστα πόσο κωμικοτραγική είναι η κατάσταση, οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ που καθόντουσαν στο πάνελ των ομιλητών Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Γιώργος Κάκαρης και Θεόφιλος Κορωνάς με βάση τα αποτελέσματα του 2014 και εφαρμογή της απλής αναλογικής ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!! Θα ήταν στα σπίτια τους!! όπως φυσικά και οι λαλίστατοι απεσταλμένοι του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη που σηκώθηκαν να μιλήσουν στην αίθουσα και είπαν γεμάτοι συγκίνηση «τι καλό δήμαρχο έχει αυτή η πόλη»!!

2.  Στις τοποθετήσεις γνήσιων στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι των γιαλαντζί «αριστερών» που είδαν φως και μπήκαν και οι οποίοι κατάπιαν την γλώσσα τους,) τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη τον περίμενε ένα πολιτικό ναυάγιο!!  Θα μπορούσες να το πεις και πολιτική ταφόπλακα!! Η Πετρούλα Παπαδίνα που εκλέχτηκε με επικεφαλής τον Νίκο Μπέκη, του άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Δηλαδή, ότι έγιναν ελάχιστα πράγματα ή έργα στην πόλη της Βέροιας και τίποτα στα χωριά του δήμου. Παριστάμενοι μάλιστα φωνάζοντας, είπαν: «ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα και στις συνοικίες του δήμου!!» ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτήρισαν την δημαρχιακή του θητεία «ως πλήρη αποτυχία».  Μένει τώρα να δούμε τι θα αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουν χρίσμα στον Κώστα Βοργιαζίδη τον μετανιωμένο θαυμαστή του Αρτέμη Σώρρα τον οποίο τίμησε με την παρουσία του ως δήμαρχος της πόλης στην εκδήλωση που έκανε στην Βέροια και στην οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε και ορκωμοσία οπαδών του στην ..Συμπαντική Συνειδητότητα;

3. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα τοπικά ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες με τα στελέχη, ψηφοφόρους και λοιπούς θαυμαστές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την πολιτική κατάθλιψη που τους κατέχει, θα διαπιστώσετε και κάτι ακόμη τραγικό!! Ότι απουσιάζουν οι νέοι από το κάλεσμα που έκαναν. Αν μάλιστα προσθέσετε τις ηλικίες των παρευρισκομένων θα βρείτε την απόσταση της γης από την σελήνη!!

Με άλλα λόγια δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα για το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να πετύχει κάτι σωστό στις δημοτικές εκλογές του 2019. Με αυτήν την πορεία που επέλεξε και τον πολιτικά αποτυχημένο Κώστα Βοργιαζίδη στο τιμόνι όπως φαίνεται να επιθυμούν κάποια στελέχη του, γνήσια ή γιαλαντζί, δεν υπάρχει μέλλον.

Για να έχετε μια εικόνα των δημοτικών εκλογών ως παράδειγμα, με βάση το νέο νόμο «Κλεισθένης Ι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα ισχύσει το 2019 με κατανομή απλής αναλογικής, βάσει των επιδόσεων της α΄ πρώτης Κυριακής του 2014, οι 41 έδρες του Δημοτικού Βέροιας, θα παρουσίαζαν την ακόλουθη σύνθεση:

Κώστας Καραπαναγιωτίδης 14 έδρες: Δηλαδή θα εκλέγονταν από τον Απόστολο Παύλο οι δυο πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από την Βεργίνα ο πρώτος, από την Βέροια οι πρώτοι 9, από τη Δοβρά ο πρώτος και από τη Μακεδονίδα ο πρώτος.

Κώστας Βοργιαζίδης 11 έδρες:  Θα εκλέγονταν από τον Απόστολο Παύλο οι δυο πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από την Βεργίνα ο πρώτος, από την Βέροια οι πρώτοι 7, από τη Δοβρά ο πρώτος, ενώ στη Μακεδονίδα δεν θα εξέλεγε δημοτικό σύμβουλο.

Γιάννης Παπαγιάννης 6 έδρες: 1 δημοτικός σύμβουλος από Παύλο Μελά, 4 από Δήμο Βέροιας και 1 από Δοβρά.

Νίκος Μπέκης 5 έδρες: δηλαδή 5 δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Βέροιας.

Αντώνης Μαρκούλης 3 έδρες: δηλαδή 3 δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Βέροιας.

Γιώργος Μελιόπουλος 2 έδρες: δηλαδή 2 δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Βέροιας.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ημέρα εορτής της απελευθέρωσης της Βέροιας, θα έχω στην εκπομπή μου αφιέρωμα στον δήμο Βέροιας και τις δημοτικές εκλογές. Επίσης με δύο εκλεκτούς συναδέλφους δημοσιογράφους τον Δημήτρη Καρολίδη Verianet.gr και τον Νίκο Βουδούρη InVeria.gr θα αναλύσουμε θέματα χωρίς... κοπτοραπτική!!


* Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και ζει στην Βέροια. Παρουσιάζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην EURO τηλεόραση την εκπομπή «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη». 

Είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Κεντρικής Μακεδονίας που εκδίδεται στην Θεσσαλονίκη και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες όλης της χώρας.



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο