Σταθερά τα Δημοτικά Τέλη στο Δ. Βέροιας για το 2019


Καμία αύξηση ή αναπροσαρμογή τελών δεν σκοπεύει να κάνει για το 2019 η Δημοτική Αρχή Βέροιας, όπως προτείνεται στα  εισηγητικά της ερχόμενης  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα (22/10) στις 6.30 μ.μ. 

Το σκεπτικό της μη αύξησης είναι από τη μια η δυσπραγία στα οικονομικά των νοικοκυριών και από την άλλη η «συγκράτηση» των δαπανών του Δήμου, που του επιτρέπει να προχωρήσει σε τέτοια απόφαση, σχολίασε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Στέλιος Ασλάνογλου.

Σ’ αυτό βεβαίως προστίθεται και το γεγονός ότι τα περισσότερα τέλη είναι ανταποδοτικά.

«Όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κατηφόρας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εμείς ουδέποτε κάναμε αύξηση στα δημοτικά τέλη, διότι πραγματικά αντιλαμβανόμαστε ότι τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν παραπάνω χρήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στο «Λαό» για το θέμα.

Και επειδή τα περισσότερα χρήματα τα πληρώνει ο δημότης για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Δήμος τα κρατάει στα ίδια επίπεδα για δύο ακόμα λόγους: Για την σταδιακή αλλαγή και αντικατάσταση του φωτισμού που οδηγεί σε χαμηλότερες καταναλώσεις αλλά και εξαιτίας της προσπάθειας για μεγαλύτερη ανακύκλωση και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Σε σχέση με τα τέλη, το μόνο που αλλάζει είναι ο ορισμός 0,8 ευρώ ανά μήκος πάγκου, στην Κυριακάτικη Αγορά των Ριζωμάτων.

Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο