Στο 92% η συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων Ημαθίας στην κλαδική τους απεργία


Καθολική ήταν η συμμετοχή στην χθεσινή (25/10) κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων Ημαθίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας του κλάδου τους.

Από τους 51 εργαζόμενους στο Νομό, συμμετείχαν οι 47, δηλαδή ένα ποσοστό 92%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Νίκος Ζαμπάκας, μιλώντας στον ΑΚΟΥ 99.6, στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» της Σοφίας Γκαγκούση.

«Είχαμε πολλά χρόνια να κατεβούμε σε κλαδική απεργία, διότι συνήθως συμμετείχαμε στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ. Το 92%, δείχνει την αγανάκτηση του κλάδου μας, για τα χρόνια αιτήματά μας, που δεν βρήκαν ακόμα λύση» εκτίμησε ο κ. Ζαμπάκας, υπογραμμίζοντας ότι όσες φορές απευθύνθηκε η Ομοσπονδία στην αρμόδια πολιτική τους ηγεσία δεν βρήκαν ανταπόκριση, καθώς ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλο…

Σε τοπικό επίπεδο ένα σοβαρό πρόβλημα που τους απασχολεί και το διεκδικούν εδώ και χρόνια, είναι η έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και η επιμόρφωσή τους.

«Τα οργανογράμματα είναι πολύ παλιά, οπότε οι οργανικές θέσεις που υπάρχουν δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Το 1/3 είναι ακάλυπτο ενώ τρέχει εδώ και δύο χρόνια ένας διαγωνισμός που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ. Ζαμπάκας. Εξαιτίας αυτών των κενών, επιφορτίζονται οι ήδη υπάρχοντες υπάλληλοι όλη τη δουλειά, η οποία, σύμφωνα με την κίνηση στο Δικαστήριο της Βέροιας και παρά τη μείωση που παρατηρείται τελευταία στις αιτήσεις για το Νόμο Κατσέλη, εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη.

Στην Ημαθία χρειάζονται ακόμα 7 με 8 δικαστικοί υπάλληλοι για να μπορούμε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις, υποστηρίζει ο Πρόεδρός τους, ενώ ο κλάδος βρίσκεται σήμερα σε αναμονή κάποιας αντίδρασης ή επαφής με το Υπουργείο, στον απόηχο της απεργίας τους, λόγω της οποίας χθες τα δικαστήρια λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.


Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο