ΕΛΜΕ Ημαθίας: "Ψήφισμα για τα λασπολογικά δημοσιεύματα κατά εκπαιδευτικών"


Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εστάλη το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και δημοσιεύεται αυτούσιο:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σήμερα, Δευτέρα 26-11-18 τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας επισκέφτηκαν το 4ο Λύκειο Βεροίας και αφού ενημερώθηκαν από το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων τόσο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με λασπολογικά δημοσιεύματα κατά εκπαιδευτικών του σχολείου στο διαδίκτυο, όσο και για το ανυπόστατο της ύπαρξής τους, ομόφωνα αναφέρει τα εξής:

Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο -κυρίως μέσω διαδικτύου- διαφόρων εξωσχολικών κύκλων. Οι κύκλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι πραγματικές αγωνίες και ανησυχίες των μαθητών μας, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το μακεδονικό και επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για την νεολαία, τη χώρα και το λαό μας.

Και μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε στο διαδίκτυο να στοχοποιούνται με υβριστικούς και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του νομού μας, μέσω της αλλοίωσης και διαστρέβλωσης των λεγομένων τους στην σχολική αίθουσα.

Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας γίνεται επειδή υπερασπίζονται και καλλιεργούν δεδομένες δημοκρατικές αξίες και έχει στόχο την τρομοκράτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνήθη πλέον πρακτική και δε θα περάσει.

Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίξουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.

Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, μέσα από ένα κλίμα συζήτησης με τους μαθητές μας και από κοινού, να απομονώσουν ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και μίσους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας
Κακαγιάννης Θεόδωρος            Αστέρης Μεγακλής

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο