ex-Αιρετικά: Οι τρεις φάσεις της προεκλογικής περιόδου και το... βαρύ χρέος των υποψηφίων


Με την επιλογή του προσώπου και συνδυασμού που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας αναμένεται να κλείσει η 1η φάση της προεκλογικής περιόδου και θα ανοίξει η 2η, πιο δυναμική, όπου τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα και τα... κουκιά θα αρχίσουν να μοιράζονται.

Στον συλλογισμό μας, οι φάσεις διακρίνονται σε τρεις. Την πρώτη, όπου άρχισαν οι πρώτες, ήπιες ή πιο ηχηρές ανακοινώσεις, την δεύτερη, όπου ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφιοτήτων και μπαίνουν οι... ομάδες στο γήπεδο και την τρίτη φάση, όπου ανακοινώνονται οι συνδυασμοί (τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων δηλαδή) και τα προγράμματα. 

Ευρισκόμενοι, λοιπόν, προ του τέλους της πρώτης και προ της αρχής της δεύτερης φάσης, τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα, δεν υπάρχουν σοβαρές προεκλογικές κινήσεις και οι υποψήφιοι επιδίδονται κυρίως σε επικοινωνιακού τύπου "διαρροές" ή υπόγεια "ψαρέματα" υποψηφίων. 

Είναι, άλλωστε, το κλασικό φαινόμενο - τόσο παράδοξο, όση και η αποτυχία που έρχεται συνήθως - του να ανακοινώνονται τα ονόματα και αυτά να κερδίζουν το ενδιαφέρον και όχι τα προγράμματα. Άλλωστε, ποιος υποψήφιος τήρησε προεκλογικά προγράμματα; Ποιος συνδυασμός βασίστηκε σε τέτοια θεμέλια; Μήπως δεν είναι ο στόχος η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψηφοθηρία και με αυτό το κριτήριο δεν στήνονται οι συνδυασμοί; 

Όποιος έχει ένσταση, ιδού η Ρόδος.. Να αποδείξει με λόγια, αλλά κυρίως με έργα, πως δεν είναι έτσι τα πράγματα για τον δικό του συνδυασμό. 

Επειδή στην πολιτική δεν ισχύει το "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου", αλλά ακριβώς το αντίθετο, σε όλους τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών το χρέος είναι βαρύ και επιτακτικό: Να αποδείξουν πως δεν είναι "μια από τα ίδια"!


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο