«Η Κυβέρνηση των σκανδάλων, φεύγοντας…. ας αφήσει τα ασημικά στη θέση τους» (άρθρο)


Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βουλιάζει ολοένα και περισσότερο μέσα στην ανυποληψία και στα σκάνδαλα. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα σκάνδαλα καταγγέλλονται πλέον από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. 

Μάλλον, πρόκειται για το «ηθικό πλεονέκτημα» των σκανδάλων της αριστεράς, των σκανδάλων του «καθεστώτος Τσίπρα-Καμμένου»! Τελικά, δεν θα μείνει γνωστή μόνο ως η πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αλλά και ως η Κυβέρνηση των σκανδάλων!

Κάθε μέρα που περνά η Κυβέρνηση βουλιάζει σε ολοένα και περισσότερα σκάνδαλα. Σκάνδαλα πάσης φύσεως, τα περισσότερα εκ των οποίων τώρα που το καράβι μπάζει νερά- καταγγέλλονται πλέον από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.
Μερικά μόνο από αυτά αποδίδουν το… ανήθικο πλεονέκτημα της αριστεράς… και σε όλο του το μεγαλείο:
Σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ – Καλογρίτσα: Υποκατάσταση του ομίλου Καλογρίτσα σε πολλά έργα που καθυστερούσαν… Δάνεια άνω των 70 εκατ. € από την Τράπεζα Αττικής τη διετία 2015-2016 εν μέσω Capital Controls. Πλειοδοσία στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς τα απαραίτητα κεφάλαια, με εγγύηση τα περίφημα βοσκοτόπια.

«Καπνός» έγιναν 24,5 δισ. ευρώ που είχε τοποθετήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης που πραγματοποιήθηκε το 2013… σαν αποτέλεσμα του 2015 και της «διαπραγμάτευσης» για την κατάργηση των μνημονίων που τελικά οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.

Περίπτωση της εταιρείας Δίοδος της οικογένειας Τσίπρα, με την ευνοϊκή (χαριστική για πολλούς) ρύθμιση δανείου περίπου 240 χιλ. ευρώ και την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατατέθηκε για να πάρει έργο άνω του ενός εκατομμυρίου.

Η περίπτωση του δικηγόρου των off shore Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύχναζε στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως είχε στενές σχέσεις με τον Νίκο Παππά, σ’ εκείνο το «περίεργο» ταξίδι στην Καραϊβική.

Το διπλό ταμείο του Πολάκη, ο οποίος σε συνέδριο της ΚΕΔΕ «ομολόγησε» ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο, προκειμένου να έχει έσοδα.  

Διορισμός στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής του Κώστα Ζουράρι, ενώ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας για ηθικό θέμα (χυδαιολόγησε κατά οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη).

Η πώληση πυρομαχικών παρωχημένης τεχνολογίας, που έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ζωής τους σε απίστευτα μεγάλη τιμή, με αδιαφανείς διαδικασίες και με άγνωστους πληρεξούσιους, στη Σαουδική Αραβία η οποία γνωρίζουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει αμάχους…    

Η είσπραξη επιδόματος 1000 ευρώ το μήνα από το εύπορο ζεύγος Ράνια Αντωνοπούλου – Δημήτρη2 Παπαδημητρίου για να ενοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

ΕΡΤ ένα σκάνδαλο με πολλές παραμέτρους: νέο οργανόγραμμα με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων. Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις γενικών διευθυντών. Το φετινό budget του προγράμματος εξαντλήθηκε στη μέση της χρονιάς, δηλαδή τον περασμένο Μάιο! Η εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ καρκινοβατεί. ικανότατοι προϊστάμενοι των πιο νευραλγικών τμημάτων του προγράμματος αντικαταστάθηκαν από άπειρους και ανίδεους υποψήφιους με μοναδικό κριτήριο το Ποσπερτόμετρο -το όργανο που μετράει πόσο κοντά βρίσκεσαι στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Συνδικαλιστές κόβουν προγράμματα στον αέρα χωρίς να υποστούν κανέναν πειθαρχικό έλεγχο. …  

Διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό. Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Επίσης ενώ δεν υπάρχουν πλέον έκτακτες συνθήκες, οι υπουργοί συνεχίζουν να διαχειρίζονται όλα τα κονδύλια με παραθυράκι του νόμου που δίνει το δικαίωμα να καταρτίζονται συμβάσεις σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών με διαδικασίες κατεπείγοντος:  

Εταιρεία χωρίς αξία εξαγόρασε η ΔΕΗ στα Σκόπια. Σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ ανήκει, η εταιρεία EDS που εξαγόρασε η ΔΕΗ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, δυο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών. Η εταιρεία ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων αρμόδιο για την οικονομία, Κότσο Ανγκιούσεφ, προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Σε ερώτημα προς την ΔΕΗ για το που καταλήγουν τα χρήματα των 4,8 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ απάντησε ότι κατατίθενται σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου Ανγκιούσεφ.  

Περισσότερα 600 εκατ. ευρώ κόντεψε να χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» κατά 20 χρόνια. Μετά από παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) τα 487 εκατ. που προσέφερε η εταιρεία διαχείρισης σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες  υπερδιπλασιάζονται στο 1,4 δισ. ευρώ.  

Ουσιαστική εκποίηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου. Ενώ οι μεσιτικές τιμές στην περιοχή του Ασπροπύργου κυμαίνονται στα 100 ευρώ το τετραγωνικό για αγορά γης και στα 450 ευρώ για κτίρια, με την εν λόγω σύμβασης παραχώρησης το δημόσιο θα λάβει ως αντίτιμο μόλις 122 ευρώ το τετραγωνικό και για την έκταση και για τα κτίρια. Το σύνολο της έκτασης και των κτιρίων έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον 145 εκ. ευρώ ενώ η κυβέρνηση το πουλά για περίπου 67 εκατομμύρια ευρώ.  

Μυστικά κονδύλια και Σόρος. Οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων τους και απειλούν ο ένας τον άλλο με αποκαλύψεις. Ο κ. Τσίπρας απλώς σιωπά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλέον ξεγυμνωθεί πολιτικά και ηθικά. Ζημιώνει τη χώρα και προσβάλλει τους πολίτες. Το κεφάλαιο της σήψης και της παρακμής πρέπει να κλείσει.
Φεύγοντας… τουλάχιστον ας αφήσουν τα ασημικά στη θέση τους!

 *Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο