Βέροια: Σκελετός γυναίκας προ 2.300 χρόνων ανακαλύφθηκε στην υπό κατασκευή Γέφυρα Κούσιου


Με τίτλο "Βεροιώτικες εκπλήξεις" η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη ενημέρωσε για αρχαιολογικά ευρήματα του 4ου π.Χ. αιώνα (στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Φιλίππου του Β',  στον χώρο που κατασκευάζεται η γέφυρα Κούσιου, στις όχθες του Τριποτάμου, στη Βέροια.

Μαζί με τον σκελετό, ανακαλύφθηκαν και άλλα αντικείμενα, που δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την εποχή, για την οποία - όπως επισημαίνει η κα Κοτταρίδη - υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. 


Δείτε την σχετική ανάρτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Ημαθίας στο fb:

ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!
Περιμέναμε ότι θάχει τάφους στην αντίπερα όχθη του Τριπόταμου ("γέφυρα Κούσιου"), η έκπληξη -πολύ ευχάριστη ομολογουμένως- ήταν η εποχή! Μια κοπελίτσα που πέθανε και θάφτηκε στα μέσα του 4ου αι. π.Χ., στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Φιλίππου Β΄(359-336 π.Χ.), αναδύθηκε από το χώμα και μας φέρνει πολύτιμες ειδήσεις για την κλασική Βέροια, μια εποχή που ελάχιστα γνωρίζουμε την πόλη που θα γινόταν μετά την κατάρρευση του βασιλέιου η ένδοξη έδρα του Κοινού των Μακεδόνων... Μια όμορφη κανατούλα (ερυθρόμορφη αττική τριφυλλόσχημη οινοχόη για τους ομότεχνους), ένα ποτήρι (επίσης ερυθρόμορφος σκύφος), αρωματοδοχεία (ερυθρόμορφα ληκύθια), μερικά πήλινα μπολάκια (άωτα σκυφίδια) ένα ειδώλιο της ένθρονης θεάς ήταν το εντάφιο προικιό της... Μόλις τελειώσουμε τις ανακατατάξεις στο Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης θα βρουν τη θέση του στην έκθεση και οι φίλοι μας θα μπορούν να τα χαρούν... Εν τω μεταξύ η έρευνα συνεχίζεται....

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο