Παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ "So far, so close" του Βαλ. Λιόλιου στη Νάουσα


Το ντοκιμαντέρ του Ναουσαίου δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου με τίτλο "So far, so close" (Τόσο μακριά, κι όμως τόσο κοντά), παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου στη Νάουσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα, Πόλη του Οίνου», στην κατάμεστη αίθουσα προβολών "ΕΡΙΑ".


To ντοκιμαντέρ “So far, so close” του Βαλάντη Λιόλιου, διαπραγματεύεται τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας στην Ελλάδα και του Krems an der Donau στην Αυστρία και αποτελεί την διπλωματική του εργασία στο μεταπτυχιακό  πρόγραμμα Master in Arts «Quality Journalism and New Technologies» (Ποιοτική δημοσιογραφία και νέες τεχνολογίες), το οποίο είναι συνέργεια του European Communication Institute, του Donau Universitat Krems, του Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Μπότση».


Το ντοκιμαντέρ συγκρίνει τις δυο πόλεις και περιοχές πάνω σε βασικά κοινά τους χαρακτηριστικά. Τον οίνο, τα «Καζάνια της Νάουσας και τα «Heurigens» στο Κρεμς και την αξιοποίηση της βιομηχανικής τους κληρονομιάς έχοντας ως  παράδειγμα τη μετατροπή του παλαιού εργοστασίου καπνού σ’ ένα Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιο, το Donau Universitat Krems. Από το ντοκιμαντέρ βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγει ο δρόμος για μια περαιτέρω συνεργασία των δυο πόλεων.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Έβελυν Παπαδοπούλου, επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Θεσσαλονίκη .

Stadtrat Martin Sedelmaier, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Krems an der Donau, με αρμοδιότητες σε θέματα Γεωργίας, Ακίνητης Περιουσίας, αγοράς και υπεύθυνος του Δημοτικού Οινοποιείου στο Krems an der Donau.

Mag. Kay Mühlmann, ερευνητής και διευθύνων στην Αυστρία του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", στο Τμήμα Διαχείρισης Επικοινωνίας του Donau Universitat Krems

Μάριος Νόττας, επικεφαλής της συνέργειας European Communication Institute στην Ελλάδα και του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", που αποτελεί συνέργεια του Donau Universitat Krems, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ερευνητικού Κέντρου ÒΑθηνά" και του Ιδρύματος Προαγωγής της δημοσιογραφίας "Αθανασίου Μπότση".

Αλέξανδρος Μάρκου, Δημοσιογράφος, προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΡΤ 3.

Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του Γιώργου Φουντούλη, προέδρου του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας. 

Μετά τους χαιρετισμούς μίλησε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:


 









 



     



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο