Βοργιαζίδης, Τσαπαρόπουλος, Κορωνάς απέναντι σε Κάκαρη και στη μέση... ΣΥΡΙΖΑ


Απαντήσεις στα όσα ελέχθησαν και διημείφθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της ομάδα "Πολίτες σε Δράση" (δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας) δόθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. 

Αρχικά, ο πρόεδρος του Σώματος Πέτρος Τσαπαρόπουλος διάβασε επιστολή της πλειοψηφούσας παράταξης (του Κώστα Βοργιαζίδη), μέσω της οποίας εκφραζόταν η έντονη δυσαρέσκεια για τα όσα είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, σχετικά με "απάτες της διοίκησης" και περί "ανηθικότητας του Δημάρχου" Βέροιας, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ζητώντας να αναφέρει ποιες είναι οι "απάτες" με στοιχεία και γιατί είναι "ανήθικος" ο Δήμαρχος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κάκαρης θα είναι "ψεύτης, συκοφάντης και λαϊκιστής". Βέβαια, να σημειωθεί - επειδή το InVeria.gr κάλυψε εκείνη τη συνεδρίαση, ο Γιώργος Κάκαρης δεν είχε μιλήσει γενικώς για απάτες, αλλά κατήγγειλε κατάτμηση της εργολαβίας για το καράβι της Εληάς ώστε να μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση του έργου, ενώ δεν μίλησε για ανηθικότητα, αλλά για "πολιτικά ανήθικο Δήμαρχο". 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν όσα ακούστηκαν ότι δήθεν ζήτησε να του δοθεί στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην... μαθευτεί παρά έξω, τονίζοντας πως αυτό που είπε, τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς το ΚΙΝ.ΑΛ., είναι ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει επίσημη κομματική στήριξη και ότι αυτό που επιζητεί είναι η στήριξη του κόσμου.

Σχετικά με τα σχόλια του μέλος της παράταξης του και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου περί "απολίτικης λάιτ στάσης", ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το γεγονός ότι διαφωνούν πολιτικά δεν σημαίνει ότι είναι απολίτικη στάση. Μάλιστα, σημείωσε πως τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση ήταν για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι προτιμούν να στηρίξουν έναν υποψήφιοι που στις εκλογές του 2014 είχε πάρει 8%, έναντι 25,5% που είχε πάρει ο δικός του. 

Το "άδειασμα" στον διαγραμμένο από την παράταξη Βοργιαζίδη Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Κάκαρη συνεχίστηκε και δια... συντροφικών (στον ΣΥΡΙΖΑ) χειλέων, καθώς τόσο ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, όσο και ο Θεόφιλος Κορωνάς ανέφεραν ότι ήταν άστοχες οι δηλώσεις και ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικός. Μάλιστα, ο κ. Τσαπαρόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεχτικός όταν μιλά για το πρόσωπο του Δημάρχου, ως φυσικού προσώπου ή ως θεσμού, ενώ ο κ. Κορωνάς τόνισε ότι τα όσα ειπώθηκαν αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις του κ. Κάκαρη. 

Πέρα από τα όσα είπε για τον Γιώργο Κάκαρη, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ενώ υπέγραψε για την ίδρυση μίας άλλης δημοτικής παράταξης (αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν παραιτείται από την θέση του Προέδρου του Σώματος. Όπως είπε, θεωρεί ότι μέσα από την μεταβατική αυτή περίοδο μπορεί να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο δήλωσε πως ανά πάσα στιγμή είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, αν του ζητηθεί. 

Νωρίτερα ο Δήμαρχος, μιλώντας για το ίδιο θέμα, σημείωσε πως έχει την πεποίθηση ότι ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ζητούσε άμεσα την παραίτησή του, όπως έκανε με τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου.

Απάντηση στα όσα αφορούν τον Γιώργο Κάκαρη δεν δόθηκαν, καθώς ο κ. Κάκαρης απουσίαζε εκτάκτως στην Αθήνα και, κατά συνέπεια, αναμένεται να έχουμε νέο γύρο στην επόμενη συνεδρίαση (από τη νέα χρονιά!).

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο