5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση laser


Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι σίγουρα ένα ζήτημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.


Αν σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης και να δοκιμάσετε την αποτρίχωση laser που παρέχει οριστική λύση στην εξάλειψη της τριχοφυΐας, δείτε παρακάτω τα 5 πιο σημαντικά που χρειάζεται να γνωρίζετε.

Τι είναι η αποτρίχωση laser;

Η αποτρίχωση laser πραγματοποιείται με συσκευές ριζικής αποτρίχωσης οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης (laser). Λόγω της ονομασίας της θεραπείας, πολλοί ενδιαφερόμενοι θεωρούν πως η αποτρίχωση γίνεται με ακτινοβολία. Οι ειδικοί ωστόσο εξηγούν ότι η μέθοδος γίνεται με τη χρήση ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος. Υπάρχουν 2 τύποι laser αποτρίχωσης μόνο, που επιφέρουν τα ικανοποιητικά αποτελέσματα: τα διοδικά laser και τα laser αλεξανδρίτη. Η δέσμη του laser στοχεύει στον θύλακα της τρίχας χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό. Η φωτεινή ενέργεια απορροφάται από τη μελανίνη μέσα στον θύλακα της τρίχας και έτσι καταστρέφεται η ρίζα της.

Κάθε πότε γίνονται οι συνεδρίες;

Η συχνότητα των συνεδριών, όπως και ο συνολικός αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της αποτρίχωσης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες και κυρίως, την περιοχή του σώματος στην οποία επιθυμείτε να απομακρυνθεί η τριχοφυΐα. Υπολογίστε για το πρόσωπο μία συνεδρία κάθε ενάμιση μήνα ενώ για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος κάθε 2 μήνες. Σε κάθε περίπτωση η αποτριχωτική μέθοδος με laser λειτουργεί καλύτερα τις πρώτες 2 εβδομάδες που έχει βγει η τρίχα. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως ορμονοεξαρτώμενες (πρόσωπο, θηλές μαστού κλπ) απαιτούνται 15-20 συνεδρίες για την επίτευξη του αποτελέσματος, ενώ στα πόδια και τα χέρια μεταξύ 8-10.

Παίζει ρόλο η απόχρωση της τρίχας;

Η αποτρίχωση με τη χρήση laser απευθύνεται κυρίως σε άτομα με μαύρες, καστανές και σκούρες ξανθές τρίχες. Δεν είναι εξίσου αποτελεσματική σε ενδιαφερόμενους με λευκές ή ξανθές τρίχες και γι αυτό δεν χρησιμοποιείται.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Η αποτρίχωση laser είναι μια εντελώς ανώδυνη μέθοδος, αλλά πάντα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αίσθηση πόνου του κάθε ατόμου. Οι περισσότεροι που δοκιμάζουν αυτή τη διαδικασία περιγράφουν την αίσθηση της αποτρίχωσης laser ως «ένα μικρό τσιμπηματάκι». Τη στιγμή που στοχεύει το laser στον θύλακα της τρίχας διαχέεται συγχρόνως ένα κύμα ψυχρού αέρα, που έχει ως αποτέλεσμα να μην νιώθετε καμία ενόχληση.

Αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε laser, ίσως τις επόμενες μια δυο μέρες να νιώθετε το δέρμα σας σαν να έχετε εκτεθεί στον ήλιο, λίγο ξηρό και ελαφρά κόκκινο. Όπως θα σας πει και ο ειδικός, θα πρέπει να φροντίζετε την ενυδάτωσή του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του laser;

Τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser είναι η ταχύτητα της μεθόδου, ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα.

Η θεραπεία είναι η πλέον ασφαλής καθώς το laser στοχεύει επιλεκτικά στον θύλακα της τρίχας και αφήνει το υπόλοιπο δέρμα λείο και απαλό. Επιπλέον, σημαντικό πλεονέκτημα κρίνεται και η ταχύτητά της, καθώς κάθε «χτύπημα» του λέιζερ χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να καταστρέψει πλήθος τριχών ταυτοχρόνως.


Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, αυτή είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία και μετά από την ολοκλήρωση των συνεδριών είναι μόνιμη.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο