Άρχισαν και δολοφονικές επιθέσεις τώρα; Μολότοφ στο σπίτι της Θ. Τζάκρη τα Γιαννιτσά


Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (23/1/2019), στα Γιαννιτσά.

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερες ζημιές παρά μόνο περιορισμένες φθορές. Τα εγκληματικά εργαστήρια είναι ήδη στο σημείο για συλλογή στοιχείων ενώ οι αστυνομικοί στην Πέλλα ερευνούν το περιστατικό. 

Την επίθεση κατά της βουλευτού του γειτονικού στην Ημαθία νομού, ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στη Βουλή, όπου συζητείται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τζάκρη: Δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου

"Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

Α. Τσίπρας: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών.

Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας.

Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.

Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

ΝΔ: Καταδικάζει και σημειώνει ότι άλλοι έσπασαν το "αυγό του φιδιού"
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.

Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες»

Μέχρι που θα πάει; 
Φαίνεται πως το διχαστικό κλίμα που έχει κυριεύσει την χώρα μας το τελευταίο διάστημα έδωσε χώρο για όσους διψούν για αίμα να βγουν από τις... γιάφκες τους και να προσπαθούν να το... μυρίσουν. 

Ξεκινούν από στοχοποίηση προσώπων (βλέπε οι προσωποιημένες αναφορές σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, στα συλλαλητήρια κλπ), περνούν σε προπηλακισμούς, συνεχίζουν με φθορές σε πολιτικά γραφεία και καταλήγουν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και στον εμπρησμό σπιτιών με μικρό παιδιά μέσα! 

Μήπως οι σώφρονες αυτής της χώρας ήρθε ο καιρός να επικρατήσουν των επικίνδυνων και να απομονωθούν οι επικίνδυνες ρητορικές που "οπλίζουν" το χέρι αυτόν που απλώς ψάχνουν την αφορμή για να οπλιστούν; 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο