ex-Αιρετικά: Στα σκαριά "Μακεδονικό Πολιτικό Κίνημα" μετά τις Πρέσπες;


Πολλά στελέχη της ΝΔ (και όχι μόνο) εξέφρασαν και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στα μέλη της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για την ανακοίνωση που η τοπική οργάνωση νέων της ΝΔ υιοθετεί πιο ακραία ρητορική από την επίσημη ρητορική και στάση του κόμματος σχετικά με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Βεβαίως, τα στελέχη αυτά που επικροτούν την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στις επικείμενες (πολλές) εκλογικές μάχες υπό την σημαία της ΝΔ, για αυτό και τηρήθηκε... σιωπή τόσο από υποψήφιους βουλευτές, όσο και υποψήφιους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Έτσι, δεν είδαμε θέση (επικρότησης ή καταδίκης) από τον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους πολιτευτές του κόμματος ή τους φερόμενους υποψηφίους (πλην Εμμανουηλίδη που πλέον έχει αποστασιοποιηθεί από την κομματική γραμμή), τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους, την υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας με τη στήριξη της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά, αλλά ούτε καν από την τοπική ΝΟΔΕ...

Όπως και να έχει, όλο και πιο έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία (ή φήμη) ότι ετοιμάζεται ένα "Μακεδονικό κίνημα", όχι απαραίτητα ως κομματικός φορέας αλλά ίσως και ως πολιτικό φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα δεξιότερα της ΝΔ. 

Σε αυτή την πολιτική - πατριωτική κίνηση σίγουρα θα ήταν πολλά στελέχη της ΝΔ και άλλων γειτονικών χώρων να ενταχθούν, ειδικά μετά την... ήπια στάση της ηγεσίας της ΝΔ στον σύγχρονο "μακεδονικό αγώνα". 

Μάλιστα, ακούστηκαν και πολλά ονόματα που θα μπορούσαν να ηγηθούν αυτού του Κινήματος, όπως του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου ή του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες φήμες για ίδρυση πατριωτικού κινήματος. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί ήταν αυτοί που οραματίζονταν ένα κόμμα υπό την υψηλή προστασία του Ιβάν Σαββίδη, ενώ και το όνομα του Φράγκου Φραγκούλη έχει "παίξει" πολλές φορές σε παρόμοια σενάρια...

Φήμες απλώς, σκέψεις ή πιο προωθημένη κατάσταση; Μένει να δείξει ο χρόνος...

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο